A fejlécet Gina készítette, akinek ezúton is hatalmas köszönet :)

2012. március 12., hétfő

65. Utoljára szeretlek



„Hazudj már valami szépet! Elhiszem majd az egészet… Legyen kert, és benne virágok, törpe is kell, meg óriások... És te is legyél ott kérlek, ha hívlak hazudni szépet... Csak az igazat ne! Az fájna. Csak egyszer. Utoljára!”

Két nap. Két nap és megnősülök. Két nap és a mellettem lépkedő nő a feleségem lesz. Valahogy minden porcikám tiltakozik a házasság ellen, de már nincs visszaút. A reptéren vonul az egész díszes társaság. Katja az egyetlen, aki nem jött velünk Amerikába. Airat nem akarták kitenni ilyen hosszú útnak. Csak egy pillantást vetek az induló járatokat jelző táblára. Az első gép, amit kiszúrok Los Angelesbe tart. A lábaim hirtelen földbe gyökereznek. Fel akarok ülni arra a gépre és Liához szeretnék menni. De Leena fogja a kezem és finoman megránt, így elindulok vele, a szálloda felé, a végzetem felé.
Nem kéne így éreznem. Nem kéne, hogy hányinger kerülgessen. Boldognak kéne lennem. Örülnöm kéne Miaminak, a napfénynek, ami cirógatja a bőröm miközben a taxi felé lépkedek. Repkednem kéne. De nem érzek semmit. Egyszerűen rosszul vagyok. Nem kapok levegőt. Egy kéz a szívem szorongatja. Sírni akarok, toporzékolni, hisztizni, visszafordulni, elmenekülni, eltűnni. Leena bezzeg mosolyog. Ő boldogan cirógatja a kezem és csacsog egész úton. Én pedig az ablaküvegben Lia arcát látom. A zöldeskék szempárt. Azt képzelem, hogy őt ölelem át és igen, ez már mosolyt csal az arcomra. Szinte hallom a hangját, érzem az illatát, a bőrét a bőrömön. Gondolatban mellette vagyok és az ő kezét fogom.
De a valóság az, hogy vége van. Örökre. Nincs tovább. El kell fogadnom, hogy soha többé nem foghatom meg a kezét és nem csókolhatom meg a mézédes ajkait. El kell engednem. Tovább kell lépnem. Ki kell tépnem a szívemből ezt a szerelmet és hamuvá kell égetnem. Még az emlékét is el kell törölnöm. Ha sikerül talán boldog leszek. Talán…
Istenem. Mi a frászt csinálok? Hogy jutottam idáig? Miért? Francba. Leena a társam, a feleségem és most megint Liára gondolok.
Újból eluralkodik rajtam a bűntudat. Teljes katyvasz van a fejemben. Egyszerűen nem tudom mi lenne a leghelyesebb lépés. Most, hogy már csak két nap van hátra, elbizonytalanodok. Már nem vagyok sziklaszilád. Nem tudom, hogy tényleg jó döntést hoztam-e és, hogy jól tettem-e, hogy kiálltam a véleményem mellett, miszerint Leena az egyetlen nő, aki megérdemli, hogy elvegyem, mert bármekkora faszfej is tudok lenni szeret és törődik velem. Gondoskodik rólam és velem van.
De talán az egész nem más mint megalkuvás, ami a félelmeimből ered. Talán a házasság csak egy kompromisszum, amit azért kötök, hogy megmeneküljek a magánytól. Talán nem bízok magamban eléggé. Talán csak rettegek attól, hogy ha elengedem a mellettem ülő nőt, akkor egyedül kell leélnem az egész életemet. Azt nem tudnám elviselni. Kell valaki aki támogat, aki mögöttem áll és fogja a kezem. Enélkül megőrülnék, főleg ebben a szakmában.  Így is rosszul viselem néha a koncertezéssel járó macerákat és kötelezettségeket, de ha Leena nem lenne, lehet, hogy már rég a diliházba kötöttem volna ki. Szükségem van rá, hogy fogja a kezem, hogy legyen kihez és hova hazamennem. Muszáj, hogy mellettem legyen azért, hogy ne vesszek el ebben az őrülten rohanó világban, hogy tudjam tartani a tempót az életemmel.
És bár hiába akarja minden porcikám Liát, azt az őrült szerelmet, ami köztünk van, hiába szeretném elmondani neki, hogy soha, de soha nem szerettem még senkit úgy, mint őt, lehetetlen a dolog.
Most már nem táncolhatok vissza.
Meg amúgy is… Rettegek az egyedülléttől. Lia pedig elhagyna. Mindig elhagy.
Jó döntést hoztam.

A legénybúcsúm egy füstös kocsmában tartjuk, ahol lehet kártyázni és biliárdozni, de semmi extra nincs a helyben. Bár nem is kell több. Nem vágyom sztriptíztáncosnőkre, se semmi hasonló mókára. Csak a barátaimmal akarok lenni. Brandon a pia felelős és úgy tűnik csak a töményes itallapot találta meg, ugyanis tálcaszám hordja elém a feleseket. Furcsa, de maximálisan nem izgat, hogy mi vár rám holnap este a parton. Egyszerűen nem akarok gondolni se rá. Most még nem. Inkább iszom és játszom.
A fiúkkal jókat röhögünk egymáson, bár pontosan tudom, hogy nem támogatják a házasságom, de tiszteletben tartják, hogy ez a végső döntésem és ezáltal az utolsó szabad éjszakám. Nem próbálnak meg feltuszkolni egy gépre, hogy elvigyenek Leena közeléből és túszul se ejtenek míg meg nem gondolom magam. Habár szinte mérget mernék venni rá, hogy a mai program tervezgetésénél ez az ötlet is felmerült és igen, abban is biztos vagyok, hogy a legtöbben helyeslően bólogattak, mondván csak megmentenének. 
Még Conor és Launo se szól egy szót sem, akik külön miattam repültek ide L.A.-ből. Tudom, hogy Lia milyen különleges a számukra, de nem emlegetik, amiért hihetetlenül hálás vagyok.
- Figyuzz – csuklik Mika a fülembe. – Ha holnap meggondolod magad – beszél hozzám vontatottan, az elfogyasztott alkohol hatásától – csak szólnod kell és kimentünk – veregeti meg a vállam, mire felnevetek. Így lenne ötösöm a lottón…
- Nem gondolom meg magam – jelentem ki határozottan.
- Én ebbe nem lennék ilyen biztos – mosolyog rám Mad és a fejével az ajtó felé bök. Önkéntelenül fordulok arra amerre ő is vigyorog, a szívem pedig hirtelen kihagy egy dobbanást, majd olyan gyors ütemre kapcsol, hogy félő mindjárt bemondja az unalmast. Ott áll életem szerelme, egy szűk farmerben, leengedett szögegyenes hajjal, az arcán egy édes mosollyal, a kezében egy pohár pezsgővel és engem néz azokkal a hatalmas zöldeskék színű szemeivel.
- Ő az? – somfordál mellénk az apám is vigyorogva, mire a srácok felnevetnek.
- Ő – bólint az öcsém, miközben én csak bambán bámulok rá és nem tudom feldolgozni, hogy itt van.
- Hogy tehettétek ezt velem? – roggyannak meg a térdeim olyannyira, hogy muszáj a biliárdasztal szélébe kapaszkodnom, mert félő, hogy összeesek itt helyben. Nem tudom, eldönteni hirtelen, hogy örülök-e neki, vagy a pokolba kívánom. Alig pár órája döntöttem el, hogy jó döntést hoztam, mikor Leena mellett raktam le a voksom, erre megjelenik ő. Gyönyörűbb, mint valaha és elérhetetlenebb is. Nem jön közelebb csak áll és néz, én meg remegek, mint a kocsonya.
- Én a helyedben odamennék fiam – veregeti meg a vállam az apám. – Igazán gyönyörű a kicsike. Az anyádnak igaza volt – suttogja mosolyogva, de nem tudok megmozdulni.
- Ő az én ajándékom – áll elém Conor. – Az utolsó esélyed haver, hogy jó döntést hozz. Az utolsó alkalom, hogy meggondold magad és sutba dobd azt a szar ötletedet, hogy elveszed Leenat. 
- Miért? – nyögök fel kétségbeesetten, de nem veszem le a szemem róla.
- Mert szereted – veregeti meg a vállam, majd mindenki hátat fordít nekünk és tovább játszanak.
A lábam a földbe van még mindig gyökerezve. Érzem, hogy mindenki minket figyel, a pillantásuk szinte éget. Várják, hogy mit lépek.
Ő is vár. Tudom mit kéne tennem. Ki kéne rohannom a hátsó ajtón és olyan messze kéne menekülnöm tőle, amennyire csak lehetséges. De nem megy. A francba is, nem megy. Szeretem. Akarom. Át akarom ölelni, a karomban akarom tartani szorosan, nagyon szorosan, meg akarom csókolni és vele akarom tölteni az utolsó szabad éjszakám. Az utolsó boldog éjszakám. Az alsó ajkát rágcsálja, az egyik lábáról a másikra helyezi a testsúlyát, miközben teljesen elbizonytalanodik. Ugyan olyan kétségek gyötrik, mint engem. Ez nem normális. Nem normális, hogy bámuljuk egymást, zakatoló szívvel, levegő után kapkodva.
A lábaim maguktól indulnak meg felé. Mire észbe kapok már ott állok közvetlenül előtte, a testünket alig fél centi választja el. Még most is remegnek a térdeim, még most is zihálok. Nem bírok lehiggadni. Már a látványa is hatással van rám, nemhogy az illata és a teste melege, ami most csak úgy árad felém és bizsergeti minden porcikám.
- Szia – suttogja, mikor lehunyom a szemem és mosolyogva élvezem azt a megfoghatatlan, megmagyarázhatatlan valamit, ami mindig árad belőle, ami az első percben elbűvölt.
- Miért jöttél? – kérdezem, de nem nézek rá. Halkan beszélek, mosolyogva. Csak élvezem, hogy itt van. Megint a hatalmába kerített. A szívemnek nem tudok nemet mondani. Képtelen vagyok elküldeni, pedig tudom, hogy azt kéne tennem. De megint sutba vágom a józan ész tanácsait és inkább a ketyegőm szapora ritmusára figyelek. 
- Erre volt dolgom és nálam maradt valamid múltkor. Gondoltam ideje visszaadnom – suttogja, majd a kezem után nyúl. Amint hozzámér, úgy érzem villám csapott belém, még gyorsabbá válik a légzésem, a szívem pedig gőzmozdonyként zakatol. A szemeim kipattannak, mikor megérzem a kézfejemen a puha, meleg tenyerét, majd lassan szétnyitom az ujjaim, ő pedig belepottyant valami hideget. A gyűrűt, amit tőlem kapott. Érzem, hogy a mosoly az arcomra fagy és lesápadok. Hol a kis karikát bámulom, hol az arcát.
- Ez a tiéd. Téged illet – köszörülöm meg a torkom és megpróbálom visszaadni neki, de zsebre vágja a kezeit és mosolyogva megcsóválja a fejét.
- Nem, már nem – les rám a félig lehunyt szemhéjai alól és a halvány mosoly végig ott játszik az arcán. A tekintete pedig nem árul el semmit. Mintha nem is fájna neki a tény, hogy holnap este már házas ember leszek. Mintha nem zavarná. De zavarnia kell! Csak megjátssza magát. Így kell lennie.
- Ne csináld ezt – szólok rá keményen, de ő rendíthetetlenül mosolyog tovább. A szája legalábbis felfelé görbül, de a szemében semmi öröm nem csillog. Hát innen tudom, hogy színlel. Tisztában vagyok vele, hogy milyen amikor az a két csodaszép zöldeskék szempár ragyog. Minden reggel mikor a karomban kelt fel, boldogság sugárzott a tekintetéből. Most viszont semmi. Csak megjátssza az egészet, bár nem tudom kinek a dolgát akarja megkönnyíteni. Az enyémet azzal, hogy nem hisztizik, nem csinál nagyjelenetet, nem sír és nem mutatja ki, hogy mit érez, egyszerűen csak elenged mert tudja, hogy fájna ha sírva könyörögne a szerelmemért és lehetséges, hogy megadnám neki amit akar, amit pedig lehet, hogy később mindketten megbánnánk. Vagy a sajátját? Hisz valószínűleg maga előtt is letagadja, hogy majd’ belepusztul abba, hogy nincs tovább.
- Vigyázz magadra – sóhajt nagyot, majd tétován végigsimít az arcomon és az ajkaimon. Újabb mély levegő után, sarkon fordul és távozna is, ha nem kapnék a karja után.
- Hová mész? – fordítom vissza, a hangom pedig a kétségbeesettnél is kétségbeesetten cseng, ezzel pedig azonnal elárulom magam. Szükségem van rá. Jobban, mint valaha. Beszélnem kell vele, még utoljára. Muszáj hallgatnom a hangját, éreznem az illatát. Csak át akarom ölelni és nézni vele a napfelkeltét. Csak ma éjjel, csak utoljára. Vele akarom tölteni az utolsó szabad éjszakámat.
- Mondtam már, hogy van itt egy kis dolgom. És amúgy is. Nem maradhatok – néz az ajtó felé, miközben hátrál egy lépést. Hirtelen nem értem mi a baja, aztán minden megvilágosodik előttem. Az események pedig felgyorsulnak.
- Niko – hallom meg Leena dühös és csalódott hangját, aki az ajtóban áll, majd mire egyet pislognék, Lia már nincs sehol. Tudom, hogy választanom kell. Most azonnal. Vagy beszélek Liával, vagy itt maradok és elszalasztom az utolsó esélyt is arra, hogy tisztázzuk a dolgainkat. Nem nehéz meghozni a döntést. A szívem a másodperc törtrésze alatt felülírja az eszem ismét és Leenara se nézve rohanok arra, amerre Lia eltűnt. Hallom, ahogy a menyasszonyom a nevem kiabálja, tudom, hogy balhé lesz, ha visszatérek, de most jött el az a pillanat, hogy nem lehetek egy puha pöcsű idióta. Muszáj beszélnem Liával. Muszáj elmondanom neki, amit eddig soha. Leena ráér később is, lesz még egy egész életnyi időm mellette, de Lia ha nem vagyok elég gyors el tud tűnni, olyan gyorsan, akár a kámfor, ezt pedig nem kockáztathatom meg.

Gyorsan szedem a lábaim, a hátsó kijárat felé. Ott akarok eltűnni, ahonnan előbukkantam, mert vége van. Visszamegyek a hotelbe és lelépek Seannal holnap után.
Talán hülyeség volt ide jönni, de muszáj volt utoljára látnom. Vissza kellett adnom a gyűrűt, ki kellett pukkasztanom az összes illúzióbuborékot, amiben eddig lebegtem. Véget kell, hogy érjen ma. Véget kell érnie ennek a szerelemnek.
De tudom, hogy nem tudnám elengedni soha, ha ma nem jöttem volna ide. Ha maradt volna nálam valami, ami az övé. Mindig tépném és gyötörném magam, hogy mi lett volna ha… 
A terv, hogy is fogalmazzak tökéletes volt. Elméletben. De gyakorlatilag most, hogy feltépem az ajtót, hogy eltűnjek a sötét sikátorba, hogy eltűnjek az életéből örökre a torkom a sírás fojtogatja. Érzem, hogy a szemeim könnyekkel telnek meg. Túlságosan fáj. Fáj, hogy holnap megnősül, fájt látni, fáj elengedni. De ami a legrosszabb, hogy nem adja fel.
- Lia – hallom meg a hangját, de nem állok meg. Csak megyek előre, rendíthetetlenül, mintha nem hallanám, hogy a nevem kiáltja. – Lia – üvölt rám. Hallom, a cipője súrlódását. Túl közel van. Túl közel van és én elveszek. Nincs esélyem menekülni, mert megragadja a derekam és egy határozott mozdulattal a falhoz présel, hogy aztán olyan hévvel csapjon le az ajkaimra, mint talán még soha. Falja a szám én pedig megint megadom magam. Csókolom erővel, az ujjaim a kusza göndör tincsek közé túrnak, hogy még közelebb húzhassam az arcát az enyémhez, a könnyeim pedig kicsordulnak, hisz jól tudom, hogy ez az utolsó alkalom, hogy csókolhatom, hogy a teste ennyire szorosan préselődik az enyémhez. Nincs bennem ellenállás. Ennyi talán még jár nekem. Egy csók, egy búcsúcsók, ami még egyszer széthasogatja a szívem. Az ajkai égetik a szám és nem tudom elengedni. Nem megy. Sírok, miközben szorítom magamhoz, mint egy kislány a kedvenc mackóját, amit a szülei büntetésből akarnak elkobozni tőle. De én nem vétettem semmit. Én csak beleszerettem. Hát olyan nagy hiba ez? Ezt érdemlem?
Igen. Ezt.
Mert rossz emberbe szerettem bele.
-         Eressz – tolom el magamtól hirtelen.
-         Nem – nyögi a számba és megint megcsókolna, de elfordítom a fejem. Hallom, ahogy újra kivágódik az ajtó, majd egy halk nyögés visszhangzik a sikátorban.
-         Niko – suttogja Leena. A hangja a halk hangnem ellenére is, élesen visszhangzik vissza a téglákról. Csak egy másodpercre nézek a lányra, aki miatt nem lehetek együtt életem szerelmével. A szemei villámokat szórnak. Dühös, eszelős tűz ég a kék íriszekben. Vissza kell adnom neki. Az övé.
-         Menj – suttogom Niko bársonyosan zöld szemeibe nézve, amik vívódva vizslatnak. Tudja ő is, hogy hol van a helye, de mégse akar elengedni.
-         Beszélnünk kell – suttogja, nem törődve azzal, hogy Leena minket néz.
-         Nem – csóválom meg a fejem, miközben a forró, sós könnycseppek egyre gyorsabban gurulnak végig az arcomon. Ő pedig gyengéden simítja le őket a hüvelykujjával, mindegyiket.
-         Ne sírj – susogja. – Kérlek Lia. Beszélj velem. Beszélj hozzám ma este – néz könyörgően a szemembe.
-         Niko – emelkedik meg Leena hangszíne, ami bántja a fülem. Túl magas, már-már rikácsoló. Ő is tudja, hogy mi forog kockán.
-         A menyasszonyod hív – tolom el magamtól, de az ujjait a hátam mögött lévő téglák résébe mélyeszti és nem távolodik el tőlem.
-         Tudom, de beszélnem kell veled – magyarázza zaklatottan. – Nem engedlek el, míg azt nem mondod, hogy jó – mondja elszántan és tudom, hogy nem viccel. Nem érdekelné az sem, ha Leena itt helyben kapna hiszti rohamot, tudom, hogy most nem foglalkozik a következményekkel. Ha valamit egyszer a fejébe vesz, annak úgy kell lennie. És ki vagyok én, hogy akadályt görgessek elé? Senki.
-         A hotelszobádban várlak este – suttogom.
-         Esküdj – néz rám komolyan, mire automatikusan csúszik ki a számon, amit hallani akar.
-         Esküszöm – suttogom, mint akit hipnotizáltak, mire aprót bólint és elindul a menyasszonya felé, én pedig kapkodó lélegzetvételekkel nézek utána. Leena gyűlölködő pillantásokkal méreget, de mikor Niko elé ér, nem foglalkozik velem tovább. Őt jutalmazza egy hatalmas csattanó pofonnal, amitől én szisszenek fel és elfordítom a fejem. Nem akarom látni őket együtt. Abba belepusztulnék. Inkább csak szorosan lehunyom a szemhéjaim, a téglának dőlve és próbálom a patakokban folyó könnyeim megfékezni. A mobilom hirtelen megcsörren a zsebemben.
-         Igen? – zihálom, de még most sem nyitom ki a szemem. Nem tudom miért, de nem megy.
-         Tündérke minden rendben? – kérdezi Sean, mire nagyot nyelek.
-         Igen – bólogatok, na nem mintha látná.
-         Találkoztál vele? – kérdezi halkan.
-         Igen – helyeselek megint.
-         Visszajössz? – faggat tovább.
-         Nem tudom – csóválom meg ismét a fejem.
-         Hol vagy? – kíváncsiskodik tovább, mire elhadarom neki a címet.
-         Maradj ott. Öt perc és ott vagyok – suttogja, majd ki is nyomja a hívást, én pedig a fal tövébe rogyok és zokogni kezdek. Nem tudom hova menjek, bár azt hiszem mozdulni is képtelen lennék per pillanat. Seanhoz kéne rohannom, ő megvédene, de már úton van, tehát jó helyen vagyok itt a sikátor falának tövében.
Sean…
Az ő ötlete volt, hogy jöjjek vele Miamiba, pedig pontosan ismeri a történetem. Neki is erre volt dolga, hát meghívott, hogy tartsak vele. Én pedig ugyan alaposan átrágtam a dolgot, de végül rábólintottam. És most itt vagyok.
Ma volt egy fotózása, holnap fellép valami plázában, aztán megy tovább és Tampáig meg se áll, ahol van egy kis háza. Pihenni akar és azt akarja, hogy menjek vele. Különc egy pasi. Lehetséges, hogy pusztán csak meg akar fektetni, de mégis van benne valami. Valami, ami miatt úgy érzem, hogy biztonságban vagyok vele. Talán csak azért, mert túl sok energiát feccöl abba, hogy gerincre vághasson, pedig nem is kéne. De mégis minden nap érezteti velem, hogy törődik velem. Én meg hülye vagyok azt hiszem és beveszem a maszlagot, mert akarom, hogy valaki törődjön velem.
Hetek óta minden éjszakát a bárban tölt és engem figyel, majd hazakísér és közben beszélgetünk. Meglepett mikor felbukkant az öltözőbe és hosszú percekig csak ült velem szemben. Mára pedig hiányolnám, ha nem jelenne meg a szokott időben, a szokott széken sört kortyolgatva napszemüveggel takart arccal.
Nem is értem mi ez az egész. Nem tudom biztosra, hogy mit akar, de kell nekem. Most van rá szükségem!
És ő nem habozik megérkezni. Némán kanalaz fel a földről, hogy az ölébe húzhasson és letörölje a könnyeim. Csak szorosan ölel magához és ringat, miközben a hátam simogatja nyugtatólag. Halkan dúdol valamit, ami ellazít és megnyugtat. Olyan vagyok akár egy gyerek. Kapaszkodom a nyakába és nem engedem el. Kell, hogy valaki megöleljen.
-         Minden rendben? – nyúl finoman az állam alá és mosolyogva néz a szemembe, mire úgy bámulok rá, mint egy idiótára. Az elmúlt negyed órát végigbömböltem és azt kérdezi, hogy minden rendben van-e? Kínomban nevetni kezdek, ő pedig velem nevet.
-         Most már igen – kacagok, ugyanis ezzel az ostoba kérdéssel elérte, hogy elfeledkezzek egy pillanatra az eskümről és arról, hogy igazából semmi nincs rendben. A szívem darabokban és mire felkel a Nap valószínűleg cafatokban lesz, én pedig szokásomhoz híven nem fogok tenni semmit az ellen, hogy ne így történjen.
Mazochista vagyok és beleszerettem egy szadistába.
Nincs ezt hova ragozni igazából, mégis mindig azt teszem.
-         Be kéne csukatni egy diliházba – mormolom az orrom alatt, mire nevetni kezd. Karcosan, rekedten, lelket simogatóan. Szerelmes vagyok a nevetésébe azt hiszem, mert engem is nevetésre késztet és mire észbe kapok újból vele kacagok, bár fogalmam sincs min és miért. Talán magam röhögöm ki, hisz ennyire szánalmas, megalkuvó, gyáva idióta is csak én lehetek. Hát persze. Ki más?
-         Majd, de előbb mondd el, hogy mi van – simogatja meg a hajam én meg a nyakába bújok.
-         Mert bolond vagyok és megesküdtem Nikonak, hogy a hotelszobájába fogom várni, aki per pillanat a leendő feleségével bulizik odabent és gyenge vagyok nem betartani az ígéretem, pedig azt kéne, mert akkor minden más lenne – darálom, míg be nem tapasztja a számat a tenyerével.
-         Csitt – szól rám gyengéden, de mégis úgy, hogy azonnal elhallgatok. – Elmész hozzá, kefélsz vele egy jót, de úgy, hogy örök életében bánja, hogy mást vett feleségül, majd szépen visszajössz hozzám és elhúzunk pár hétre – magyarázza a szemembe nézve. – De persze van két másik opció is. Kefélés után észhez tér és téged visz oltár elé, szülsz hat gyereket és éled az életed boldogan, avagy mégis elveszi a nőjét, de te be depizel és nem akarsz velem jönni, így hazamész, kisírod magad és majd találkozunk ha visszatértem Los Angelesbe – mosolyog rám.
-         Most kéne választanom? – húzom fel az egyik szemöldököm elgondolkodva.
-         Nem. Délután háromkor indulok. Ha ott vagy ott vagy, ha nem, hát nem. Te döntesz tündérke – simogatja meg az arcom. – De most húzzunk innen, mert össze kell kapnod magad – segít fel a földről.


Lassan lépkedek a szobám felé, fáradt vagyok, de mégis izgatott.
Túl vagyok egy veszekedésen, bemagyaráztam Leenanak, hogy Lia csak búcsúzni jött és véget vetettünk a kapcsolatunknak örökre, mert ő életem szerelme. Egyszóval? Hazudtam. Hazudtam, mint a vízfolyás. Komolyan kezdek jobb lenni, mint egy politikus. De nincs más választásom. Azt kellett mondanom, amit hallani akart, mert ha nem, akkor velem töltötte volna a ma estét. Ez pedig katasztrófához is vezethet, feltéve ha Lia tényleg vár rám.
A legszebb az egészben? Hogy Leena elhitte és megbocsátott. Megint. Pedig valahol a lelkem legmélyén bevallom reménykedtem benne, hogy lefújja az egészet, vagy legalább csak elhalasztja, de nem. Holnap meg leszek gyűrűzve vagy ha jobban tetszik önként és dalolva kiheréltetem magam.
Remek.
Az ajtó elé érve a mágneskártyát lassan lehúzom, meghallom a csipogást és belépek a szobába.
Ő pedig ott áll az ablaknál.
Tudhattam volna. Tudtam is. Mindig betartja, amit ígér. Bár ne tenné. Könnyebb lenne mindkettőnknek.
De itt van és ezért megint gyorsabban kezd kalapálni a szívem. Nem tudom mióta vár, de már az egész szobát áthatotta az illata, amiből megint mélyeket szippantok.
Életem végéig tudnám nézni, ahogy ott áll és bámul kifelé. Csodálatos, talán mert ma éjjel utoljára rám vár.
Nincs több alkalmam és amint ez realizálódik bennem, azonnal elindulok felé. Nincs több időm, nem pazarolhatok tovább egyetlen percet sem, mert ez a vége. Tudom, hogy hallja, hogy közeledem, de nem fordul meg. Még akkor sem, mikor mindkét tenyerem a csípőjére simítom és szorosan átölelem. Csak egyszerűen a mellkasomnak dől és hagyja, hogy az ujjaim összekulcsoljam a hasán, a nyakába csókoljak gyengéden és mélyeket szippantsak a bőre édes illatából. Érzem, ahogy beleborzong az egész teste, de nem tesz semmit.
-         Gyönyörű a város – suttogja hosszú percekkel később. – Szép helyet választottatok.
-         Ne – szólok rá, majd gyengéden szembe fordítom magammal és a kezeim az arcára simítom. Lassan hunyja le a szemeit és megint elmosolyodik.
-         Itt a búcsú ideje – mormolja a tenyerembe.
-         Nem, még nem – csóválom meg a fejem, aztán megteszem amire már oly’ régóta vágyom. Megcsókolom. Lágyan, de mégis csordultig tele érzelemmel. Minden szerelmem belesűrítem ebbe a csókba, ő pedig viszonozza. A nyakamba kapaszkodva követel belőlem még többet én pedig odaadok mindent. Mindent, ami én vagyok, egyetlen csókkal neki adok. Az övé a szívem, a lelkem, a testem. Ma még az övé.
Nem utasít vissza.
Bizarr, hogy életem szerelmével töltöm az utolsó szabad estém és mégsem őt veszem el holnap?
Lehetséges, de nem számít. Így kell lennie. Hát csókolom és hagyom, hogy levetkőztessen.
Megint elcsodálkozom, hogy mennyire ismeri a testem rezdüléseit. Úgy ér hozzám, hogy a lehető legtöbb gyönyört adja, de mégis gyengéd. Nem marcangol, csak szeret, ahogy én is szeretem őt.  Lassan rogyunk a földre. Akár egy kártyavár, összedőlünk, egymásra borulunk és alig mozdulunk. A padlóra hullt ruhakupacon szeretkezünk, úgy mint még soha. Csendben, becézgetve a másik bőrét, a másik szemébe nézve, már-már sziruposan édes csókokat váltva. Hát ilyen a búcsú a szerelemtől?
Megterhelő, gyönyörteli, fájdalmas és fantasztikus. Olyan, amilyet sosem felejt el az ember. Legalábbis biztos vagyok benne, hogy én sosem feledem a fölöttem lévő lányt, aki lassú ritmusba mozog felettem, a vágytól elhomályosult gyönyörű szemeivel engem vizslatva, a bőrömbe vésett mintákat simogatva.
Csak egy halk visszafogott nyögés tör fel mindkettőnk torkából, mikor ránk borul az ég is. Zihálva élvezzük a másikból áradó forróságot, szorosan összeölelkezve, egy szót sem szólva.
De a szavak mégis a felszínre törnek, önkéntelenül, meggondolatlanul, halálba taszítva a szívem.
-         Szeretlek – nyögöm ki azt az egyetlen szót, ami a nyelvem hegyén van hónapok óta. – Szeretlek – gyűröm maga alá, hogy a szemébe nézve mondhassam, ő pedig viasz bábuként fekszik alattam és csak néz rám, mintha nem értené a szó jelentését. Hát ismét elmondom: - Szeretlek Cornelia Anders, szeretlek, úgy ahogy még soha senkit érted? Szeretlek – csókolom meg, majd újra és újra elismétlem ezt az apró kicsi szót. Már nem érdekel a büszkeségem, sutba dobtam az egészet, égjen a pokol tüzében, bánom is én. A lényeg, hogy szeretem és ezt el kellett mondanom ma neki. Nem számít, hogy én mondtam ki és az sem, hogy ő nem viszonozza, csak fekszik a plafont bámulva, miközben én folyamatosan a bőrébe suttogom az összes nyelven, amit ismerek, hogy szeretem.
-         Túl késő a vallomásokhoz – szólal meg végül, de nem néz rám. Lassan emelem fel a fejem a vállgödréből, hogy ránézhessek. A pillantásunk összekapcsolódik, így pedig meglátom a szemében a könnyeket. – Túl késő, hogy azt mondd, hogy szeretsz. Túl késő – rázza meg finoman a fejét és visszanyeli a könnyeit.
-         Nem érdekel – vágom rá. – Akkor is szeretlek.
-         Késő – ismétli meg önmagát, én pedig tudom, hogy igaza van, de akkor sem számít. Ma még nem. Talán holnapra megbánom, de most még úgy érzem, hogy el kellett neki mondanom.
Gyengéden emelem a karomba, hogy az ágyra fektethessem, a vallomástól megdermedt testet, majd szorosan hozzábújok a könnyű paplan alatt és simogatni kezdem. Még most is csak egy szót tudok kinyögni, de már csak finnül. Figyelem ahogy mosolyogva, lehunyt szemmel fekszik, tudom, hogy nem alszik, mégse szól egy szót se. Hagyja, hogy minden egyes ismétléssel, újabb köveket görgessek le magamról. A teher, amit eddig hordtam eltűnik azzal, hogy őszintén kimondom mit érzek. Megkönnyebbülök és rájövök, hogy mennyire igaz, amit mondok. Lassan és egyenletesen szedi a levegőt egy órával később, ezért meglepődöm, mikor rám emeli a szemeit.
-         Én is szeretlek Niko – suttogja komolyan, majd ismét lecsukódnak a szemhéjai.
Döbbenten pislogok rá, most rajtam van a sor, hogy megdermedjek. Nem számítottam rá, hogy kimondja, de amint leesik, hogy ő is megtette, vigyorogni kezdek. Hagyom, hogy aludjon miközben hallgatom, hogyan szedi a levegőt és mosolygok egész éjjel, még akkor is mikor pirkadni kezd. Egy szemhunyásnyit sem alszom, nem akarok aludni. Nézni akarom és érezni. Pislogás nélkül figyelem, hogy ez a csoda, hogyan alszik és csak remélem, mikor álmában elmosolyodik, az agya az én arcképem vetíti elé a saját kis privát mozijában. Bízom benne, hogy miattam mosolyog, hogy rólam álmodik.


Érzem, hogy figyel. A pillantása ébreszt. Az álom és az ébrenlét közt egyensúlyozva, még nem is realizálódik bennem, hogy milyen nap van ma. Csak a dohány és a parfümillat csábít arra, hogy kinyissam a szemem, na meg a vágy, hogy láthassam azokat a hihetetlenül zöld szemeket. Mosolyogva képzelem magam elé a gyűrött arcot, amin mosoly ül és vakon tapogatózom utána, hogy lehúzhassam magamhoz egy csókra, miközben a göndör, puha kuszaságba túrok. Magától hajol fölém, a nyelve táncba hívja az enyémet.
Aztán egyik pillanatról a másikra felébredek.
Azonnal eltolom magamtól és érzem, hogy a lélegzetvételem kapkodóvá válik.
Megnősül!!!
Ma feleségül veszi Leenat, de én az ágyába hempergek meztelenül és mosolyogva csókolom, ahogy ő is engem.
Aztán leesik, hogy tegnap azt mondta szeret és, hogy én is megtettem és ettől teljesen eluralkodik rajtam a pánik.
Mennem kell.
A bennem lévő vészjelzők vörösen villognak, sikítva, idegesítően csengenek minden porcikámba.
Úgy lököm el magamtól, mintha minimum leprás lenne, ő meg nyekken egyet és bambán bámul rám, miközben villámsebességgel kirohanok a szobából, hogy felöltözzek és eltűnjek, még azelőtt, hogy végleg összetörök. Nem nézek rá, nem nézhetek rá. Ha a szemébe nézek, akkor végem van. Teljes összeomlás, full csőd, totálkár, nevezze mindenki aminek akarja, de az biztos, hogy a katasztrófavédelem se lenne elég ahhoz, hogy helyrehozzon.
Nem akarok búcsúzkodni, de mégis a farmerom gombolva kicsúszik a számon, hogy:
-         Ég veled.
Érzem, hogy mögöttem áll, a testéből áradó hő, felforrósítja az én bőröm is, de nem fordulok meg. Elég érezni is, ahogy azokkal a hülye méregzöld szemeivel lukat éget a hátamba. Nem, nem! Ez volt az utolsó.
-         Állj meg – suttogja azon az átkozott mély, búgó hangon, amitől minden lány bugyija leolvad és képes rá megint, hogy megtorpanásra késztessen. De csak egy pillanatra. Aztán újból szélvész, á francokat szélvész, inkább hurrikán módjára rohanok körbe, hogy megtaláljam a táskám, amiben ott lapul a cigim és a napszemüvegem. Előbbi azért fontos, hogy ne zokogjak hangosan, hogy legyen mivel befogni a szám utóbbi pedig azért, hogy eltakarja a könnyeim a kérdő, kíváncsi tekintetek elől. – Állj meg Lia – parancsol rám, de nem teszek eleget a kérésének. Felforgatom a kanapén lévő párnakupacot és ezerrel átkozom magam, mert nem a komódra tettem le a kis flitteres csodát este. A hiba akkor kerül a gépezetbe, mikor elsuhanok mellette, hogy átkutathassam a hálót, hisz bekerül a látóterembe a meztelen teste. De a legnagyobb hibát nem követem. Nem nézek a szemébe! Hirtelen meglátom, amit keresek és már rohannék is ki, a kezemben lóbálva a cipőim, menekülve előle. Mintha lenne esélyem. De nincs. Soha nem is volt. Elkapja a csuklóm és nem ereszt.
-         Niko – nyögök fel, mint valami hisztis gyerek. Majd újabb dolgot pillantok meg, a szekrényen lógva. Az öltönye, amibe ma kimondja az igent pár óra múlva. – Öltöznöd kell – sóhajtom.
-         Lia, szeretlek – motyogja, mire magamat is meglepve rántok egyet a kezemmel, az ő ujjai pedig abban a percben élettelenül hullnak le a csuklómról.
Hallom, hogy utánam kiabál, de addigra már a liftben vagyok. Messze kell jutnom tőle. Nagyon messze. Azonnal!