A fejlécet Gina készítette, akinek ezúton is hatalmas köszönet :)

2012. március 5., hétfő

64. Férfiak…




„A makacsság valójában jó emberi vonás, egy szintig, de egy szint után már nem segíti az önmegvalósítást, az önérvényesítést, hanem épp ellenkezőleg, sikerek helyett kudarcok érik az embert. Mínuszélmények, amelyek rombolják a tartást, az önértékelést, ezáltal az önbizalmat, de a meglévő büszkeséget is, ám ezek az emberek annyira makacsok, hogy nem akarják kimondani azt, hogy emberből vannak és nem istenek.”


Idegesítő pittyegésre ébredek. Az ágy kényelmetlen és a Nap megint besüt. A torkom kapar ugyan, de a fejem nem fáj, ebből pedig tudom, hogy nem egy újabb átpiált éjszakán vagyok túl. Amint kinyitom a szemem, azonnal Leenat pillantom meg, aki aggódva ül az ágyam mellett, egy műanyag széken, mögötte pedig az apám ácsorog, az anyámmal karöltve egy-egy bögre kávéval a kezükben.
-         Niko, hallasz? – teszi fel Leena a bugyuta kérdést, mire morcosan elhúzom a szám. A fertőtlenítő szagból, a rám kötött gépekből és a karomból kiálló tűből tudom, hogy kórházban vagyok. Az oxigénmaszkot szó szerint letépem magamról, mire a szüleim mérgesen néznek rám.
-         Tedd vissza – parancsol rám az apám, amit egy szúrós pillantással jutalmazok. Persze cseppet se hatja meg. – Tedd vissza, vagy kérek egy lónyugtatót neked és garantálom, hogy a seggedbe fogja szúrni a nővérke, ami kurvára fájni fog – néz rám komolyan, amiből azonnal tudom, hogy nem viccel. Sose beszél velem így, csak akkor ha pipa. Mikor kicsi voltam akkor fenyegetőzött így utoljára, mikor iszonyatosan elvertem az öcsém. Akkor azt mondta, hogy elveszi a gitárom. Nem vettem komolyan. Két hétig a hangszer közelébe se mehettem, hiába viselkedtem úgy akár egy földre szállt angyal. Morogva ugyan, de visszateszem az oxigénmaszkot. – Helyes – mosolyodik el apu.
-         Hogy vagy? – ül le a lábamhoz az anyám is.
-         Amint kiszedik ezt a tűt a karomból és visszakapom a ruháim egy eltávval együtt, jól leszek – dünnyögöm. Persze az oxigénmaszktól még furcsább és torzabb a hangom.
-         Arra még várhatsz – mosolyog rám anyu. – Amúgy nem értem mi bajod van a tűkkel, ha minden igaz mostanában előnyben részesíted őket és szívesen szurkálód magad egy kis heroin mámor kedvéért – néz a karomra, amin ott vannak az árulkodó bizonyítékok.
-         Mióta vagyok itt? – hagyom a megjegyzését figyelmen kívül.
-         Egy napja. Asztmarohamod volt, de amikor behoztak kiderült, hogy ki van merülve a szervezted, kiszáradtál, a véralkoholszinted az eget veri és még sorolhatnánk – néz rám Leena bánatosan, a kézfejem simogatva.
-         Mikor engednek ki? – nézek rá, mert úgy tűnik per pillanat tőle fogok csak választ kapni a kérdéseimre.
-         Nem tudom – sóhajt fel. Fáradtnak tűnik, a tegnapi ruhái vannak rajta, amiből nem nehéz kikövetkeztetni, hogy mellettem töltötte az egész éjszakát.
-         Hívna valaki egy dokit? – sóhajtok fel, mire Leena rémülten pislog rám és elkezdi rám zúdítani a kérdéseit.
-         Nem vagy jól? Fáj valamid? Kapsz leve... - kezd bele, de leintem.
-         Semmi bajom csak haza akarok menni – mosolygok rá és tudatosan bűvölgetem a szemeimmel, ő pedig bedől, automatikusan feláll és elindul, hogy kerítsen egy orvost, aki szabadlábra helyez. Tudhatnám, hogy baj lesz már abból is, hogy anyu feláll és Leena után megy, az apám pedig leül az egyik műanyag székre és nagyon csúnyán néz rám. Nem szólal meg csak bámul, ettől pedig feszült leszek.
-         Nem én tehetek róla, hogy ide kerültem – fordítom el a fejem a másik irányba, mire felpattan, a szék pedig azzal a lendülettel hangos csattanással eldől.
-         Nézz rám – dörren rám. – Niko ne mondjam el még egyszer – emeli fel picit a hangját, de még mindig nem kiabál. Egyszerűen csak dühös és csalódott, de odáig még nem sodródtak el az indulatai, hogy ténylegesen üvöltsön velem. Pedig megérdemelném.
-         Mi van? – csattanok fel én is, mire megvillannak a szemei, ebből pedig tudom, hogy kihúztam a gyufát.
-         Hogy mi van? Ezt én is kérdezhetném. Az anyád majdnem szívinfarktust kapott, mikor Leena zokogva felhívta, hogy most visznek be a kórházba, mert mire visszaért az inhalátoroddal már nem voltál magadnál. Tudod milyen hallani a gyereked síró menyasszonyának hangját, miközben egy mentőautóban ül a fiad kezét szorongatva, aki nincs magánál, a sziréna pedig elnyomja a hangját olyannyira, hogy szinte alig érted mit beszél? – csap a matracra mellettem, bár tudom, hogy szíve szerint engem verne orrba. – Te csak ne háborogj, mert nem tudod mit élt át az a két nő odakint – bök az ajtó felé a fejével. – Mégis mi van veled? Elment az eszed? Meg akarsz halni? A füves cigi még oké, én is szívtam mikor annyi idős voltam, mint te, az anyád is, sőt ha jól emlékszem, mikor tizenhat voltál egyszer veled is betéptünk, csak azért, hogy inkább előttünk csináld, mint titokba. A pia is rendben volt mindig. Soha senki nem csinált abból ügyet, ha részegen jöttél haza. Tudjuk milyen fiatalnak lenni, nem basztunk le soha érte. De ez már sok. Heroin? Vér helyett alkohol? Mi a frászt művelsz magaddal? Mikor néztél utoljára tükörbe? A doki azt is csodálta, hogy életben vagy. Megkérdezték, hogy táplálkozási zavaraid vannak-e, mert egy etióp kisgyerek elbújhat mögötted. Mégis mikor ettél utoljára rendesen? – néz rám szúrós szemekkel. Ezen viszont komolyan el kell gondolkodnom.
-         Egy hete. Asszem’ – köszörülöm meg a torkom.
-         Gratulálok. Idióta – fújtat akár egy dühödt bika. –Gondolom víz is csak fogmosáskor jutott a szádba, de egyből ki is köpted és whiskyvel öblögettél – morog, miközben felállítja a széket és visszaül.
-         Nem tudjátok min megyek át –sziszegem, mire elvörösödik a méregtől.
-         Mert sosem mondod el. A rohadt életbe Niko, ha nem tudjuk mit akarsz, hogy segítsünk? Ne szórakozz velem, mert lehet, hogy már huszonhat vagy, de úgy eltángállak, mint egy taknyost, amire nem volt még soha példa, de lehet ennek is eljön az ideje – dohogja. – Az apád vagyok és lehet, hogy felnőttnek hiszed magad, de úgy viselkedsz, mint egy éretlen kis pöcs. Mit csináljak veled te szerencsétlen? – néz rám morcosan.
-         Semmit. Csak hagyj békén – felelek nagyot sóhajtva.
-         Álmodj királyfi. Eddig mindig békén voltál hagyva. Mehettél mindig a saját fejed után, mert bíztunk benned mindannyian. Tudtuk, hogy jó döntéseket hozol és ha mégsem, hát megoldod a dolgaid okosan. De erre most rendesen rácáfoltál. Szívem szerint a fülednél fogva rángatnálak haza és szobafogságra ítélnélek – mosolyodik el végül, amitől én döbbenek le. – Ne nézz így, tudod, hogy képtelen vagyok rád haragudni. Egyszerűen csak aggódom. Ahogy aggódik érted mindenki. A gyerekem vagy és szeretlek, éppen ezért innentől kezdve rajtad tartom a szemem.


Rutinosan töltöm tele a poharakat, fel se nézve a vendégek arcára. A munkába menekülök a száguldozó gondolataim elől. Annyira gépies az egész, de mégis jókedvem van itt. Kezdem kapisgálni Dawn miért védi ennyire foggal körömmel a bárját. Menedék neki is, ahogy nekem. Más okból, de nem számít. Szeretek itt lenni, itt dolgozni.
-         Egy üveg Jack lesz – csap a pultra valaki, akinek nagyon ismerős a hangja, a karpereces csuklót és gyűrűkkel teli ujjakat pedig ezer közül is felismerném. Vigyorogva kapom le a whiskyt, majd a férfi elé csúsztatom az üveget.
-         Szia – köszönök a bozontos pasasnak, akinek az orrán ott csücsül a napszemüvege.
-         Helló kislány – hajol át a pulton két pusziért. – Megy a meló látom – kacsint rám nevetve, mire bólogatni kezdek.
-         Megy ám – nevetek rá, miközben újabb vendéget szolgálok ki. – Jól láttam, hogy ti léptek ma fel? – mosolygok Max-re, aki most is szexi, ahogy mindig.
-         Ühüm, amint megérkezik a beugró énekesünk – bólint, de a figyelme hirtelen elterelődik, hisz Pam lép mellé és finoman a bőrnadrágba bújtatott hátsójára csap.
-         Baby, mi lenne ha nem akarnál minden csini pultost felszedni? – nevet rá, majd rám kacsint és szájon csókolja a férjét.
-         Akkor nem lenne két zseniális, zabálnivaló kölyköm és egy bombázó nejem – suttogja Max a szájába, mire Pam a mellkasára simítja a tenyerét, ott ahol az ing szétnyílik és végigsimít a még mindig férfias, kidolgozott felsőtesten.
-         Beálljak a pultba, hogy kicsit nosztalgiázzunk? – nyalja végig a fülcimpáját Pam, amibe a pót apám látványosan beleremeg.
-         Ne kísértsd a sorsot, mert lehet a pulton háglak meg asszony – morogja vágytól rekedt hangon, én meg mosolyogva figyelem, hogy még mindig flörtölnek egymással. Izzik köztük a levegő és ezt olyan jó látni.
-         Hess innen szerelmesek – perdül mellénk Dawn vigyorogva, hogy a kasszába szórja a pénzt, én meg nevetve keverem az újabb koktélokat. Pam valahogy Max hátára kerül és már csak azt látom, hogy hogyan cipeli az asztaluk felé, ugyan úgy, mint évekkel ezelőtt, mikor iszonyatosan összevesztek valami hülyeségen. Emlékszem utána ki lettem terelve a szobából, hisz amint Pam az asztalra került, azonnal egymásnak estek. Most már tudom, hogy mik voltak azok a furcsa hangok, amiket kiadtak magukból, amiket a szomszéd szobában is lehetett hallani. Ha minden igaz annak a menetnek köszönhetik Haydent.
A bár tizenegyre zsúfolásig megtelik még úgy is, hogy egy húsz fős társaságot dob ki Russel, miután összetörtek egy asztalt. Mindenkit érdekel Max zenekara, de az énekes még mindig nincs sehol, a nép pedig egyre türelmetlenebb, a várakozási időt pedig piálással töltik, ami ahhoz vezet, hogy egyre többen részegednek le és veszítik el a kontrollt. Dawn pedig egyre idegesebb, lassan tízpercenként vonul el az öltözőkhöz, hogy megtudja mi van, aztán dühöngve tér vissza.
- Ha megérkezik az a finom kis köcsög emlékeztess rá Russel, hogy rúgjam szét a valagát – ugrik át a pulton, hogy visszaálljon csapolni.
- Jelentem megérkezett, négy ribanc társaságában, de, hogy nem fog fellépni az is szent – köszörüli meg a torkát Russel az ajtó felé bámulva, mire Dawn kiejti a kezéből az egyik korsót. Próbálom figyelmen kívül hagyni az eseményeket, de ez lehetetlen, tekintve, hogy Dawn megint átmászik a pulton. Elég egy pillanatra az ajtó felé néznem, ahhoz, hogy rájöjjek, miért nem fog Max beugró énekese ma színpadra állni. Tök egyszerű. Konkrétan járni nem bír, annyira be van állva és még Dawn hatalmas pofonját is röhögve fogadja. A négy lány azért van vele, hogy egyáltalán talpon tudják tartani, aztán Max és Pam is előkeveredik, de már nem látom mi történik, a kis herceg ugyanis kitakarja a képet.
- Na mizu? – ül le az előttem lévő bárszékre és bűvölget a szemével. – Lesz ma koncert? – kérdezi miközben mélyen beleszív a cigijébe.
- Nem tudom Alex. Bár… - ugrik be valami, aztán el is vetem, hisz látom, hogy ő is eléggé szét van esve a kokaintól és a piától. – Te nem fogsz beugrani helyette – sóhajtok nagyot, miközben bekeverem az italát.
- Ebbe beletrafáltál – nevet fel ördögien. – De mi lenne ha kimásznál onnan és leszopnál? Kibaszottul kívánlak – rángatja meg a szemöldökét, mire hatalmasat nyelek. A szemei vággyal vannak tele, az arca pedig annyi mindent ígér. Szemtelen dög…
- Nem lehet – nyögök fel, miközben megrázom a fejem, hogy eltűnjön a kép, ami bevillant, miszerint az egyik mosdóban teljesítem a kívánságát, miközben nézem a porcelán simaságú, bársonyos, sápadt, neoncsövektől megvilágított gyönyörtől eltorzult arcát, amire árnyékot vetnek a sűrű sötét szempillák. Francba… Ilyenkor utálok mégis dolgozni. Alex egy fél pillanat alatt bűnre tud csábítani, de nem tehetek róla… - Rángasd be Louist egy menetre, nekem muszáj dolgoznom – adom a kezébe a megoldást, mire felcsillannak a szemei.
- Okos vagy – ragyog fel az angyali arca és egy hamiskás mosolyt villant rám, de a szemei... Na igen azokban a pokol tüze ég. – De te is kellesz majd, nem szabadulsz – suttogja rekedten és magabiztosan, aztán feláll a koktéljával és Louist kezdi keresni a tömegben, akivel tényleg eltűnnek a mosdóban, én pedig szívem szerint utánuk mennék, hogy nézzem a csodás kis műsorukat. Talán beteges, de felizgat, mikor láthatom, hogyan is szeretkezik az angyal és az ördög, erre pedig egyre többször van példa. Imádom a gátlástalanságukat, de ami a legjobb az egészben, hogy amint Louissal végzett, minden figyelmét rám irányítja és olyan gyönyörben részesít, amilyenben élvezet lubickolni, sőt ha lehetne szívesen bele is fulladnék az árba. Louist is izgatja, hogy nézem őket, bár féltékeny, hisz pontosan tudja, hogy ő Alex ranglistájának legalján szerepel. A háremben jóval felette állok, ami cseppet sem tetszik neki, de ennek nem mutatja már rég jelét. Azt hiszem az, hogy megosztjuk egymás között a pokolfajzatot és az ágyát kicsit összehozott minket. Már nem olyan mély köztünk a szakadék, mint volt. Bár csoda lenne, ha még mindig hidegen viselkednénk egymással azok után, hogy Alex hálószobája többnyire tőlünk kap lángra és már mindketten láttuk mit hoz ki a másik a közös játékszerünkből. Perverz dögök vagyunk mind. Nincs mit tenni. Az ördög és az angyal kihozzák belőlem a legmocskosabb énem még akkor is, ha sose szállok be igazán aktívan harmadiknak, imádom nézni őket, hisz annyira gyönyörűek. Én meg annyira beteg vagyok… Talán a nővéremnek igaza volt, mikor becsukatott az őrültek közé. Ott lenne a helyem, de olyan mindegy már.
- Lia itt végeztél mára. Told be a csinos popsid Maxék öltözőjébe, ma este te lépsz fel velük – lép mellém Dawn, mire döbbenten nézek rá.
- Mi van? – kerekednek ki a szemeim, a hangom pedig két oktávval magasabb a szokottnál.
- Jól hallottad, mozdulj már – ripakodik rám.
- De én… Én nem… - csóválom a fejem kétségbeesetten.
- Ha szereted a munkád elindulsz, ha nem akkor tedd le a kötényed és húzzál innen kifelé – csattan fel ellentmondást nem tűrően, mire nagyot nyelek a rémülettől, de teszem amit kér. Elindulok az öltözők irányába, de mire az ajtóhoz érek, sikerül nekem is felkapni a vizet. Amint a sokk elmúlik rájövök, hogy Dawn csak embertől tudhatja, hogy tudok énekelni, az pedig Max. Szó szerint feltépem az ajtót, majd amint megpillantom a vigyorgó gitárost, aki whiskyt kortyolva fordul felém, végképp elveszítem a fejem és olyan erővel csapom be magam után a hangszigetelt ajtót, hogy félő tokostul kiszakad.
- Mégis mi a jó fenét képzeltél? Hogy tehetted ezt velem mikor tudod, hogy utálok énekelni főleg színpadon és közönség előtt? – esek neki üvöltve, mire csak tovább vigyorog és leteszi a poharát a dohányzóasztalra. A többiek értetlenül bámulnak rám, senki nem mer megszólalni, a levegő szinte szikrázik, miközben villámokat szóró szemekkel nézek arra a férfira, aki azt hittem sosem árul el, de mégis megtette. A kezeim ökölbe szorulnak, az egész testem remeg a dühtől.
- Olyan heves, mint az anyja – mosolyog Max, mire a fülemen is gőz jön ki.
- Ne keverd bele az anyámat. Mért csináltad ezt velem?  Miért Max? – üvöltök torkom szakadtából.
- Hagyd abba a hisztit Cornelia és inkább igyál egy pohárkával – bök a fejével a pohár felé. Nem kell kétszer mondani, belekortyolok az italba, ami végigmarja a torkom, de nem iszom meg az egészet. Egyszerűen az önelégült képébe öntöm a borostyánszínű italt.
- Most vigyorogj te szemétláda – fortyogok, de ő az első meglepődés után hangosan nevetni kezd és egy törölközővel letörli magáról az alkoholt, aztán feláll és a whiskys ingét kezdi lehámozni magáról.
- Remélem most már jobb – mosolyog rám lazán, mire nem bírom tovább és én is nevetni kezdek. A mérgem egyszerűen elpárolog. Kidühöngtem magam, ő lekezelte és vége. Hihetetlen. – Na nézd meg mit csináltál – mutat végig a félmeztelen testén. - Nem hoztam magammal mást – teszi hozzá nevetve.
- Akkor kénytelen leszel egy szál gatyában fellépni – vetődök le a kanapéra.
- Nem baj szivi, te ott fogsz állni mellettem és megvédesz a bigéktől – nyújtja ki a nyelvét, miközben megmosakszik.
- Őket majd Pam elintézi – dünnyögöm, még mindig kissé durcásan. – Miért csináltad? – nézek rá komolyan.
- Mert az Isten is oda teremtett a színpadra. Csak te makacskodsz. De nem izgat, kell egy énekes, mert a miénk szétcsapta magát, a tömeg meg tombol. Te tudsz énekelni. Ennyi – ránt vállat. – Ott vannak a dalok, mindet ismered, nyugi.
Nagyot sóhajtok. Utálom a férfiakat…
A koncert persze fergeteges. Conor, Launo, Alex és Louis is az első sorban tombol, Pammel együtt. Itt az egész díszes társaság. Csak rájuk koncentrálok. Ha nem így lenne komolyan kidobnám a taccsot a lámpaláztól, folyamatosan remeg a gyomrom és a kezem is, de két kézzel kapaszkodok a mikrofonba, hogy senkinek ne tűnjön fel, mennyire izgulok. Nem akarom látni a lábam alatt heverő sokadalmat. Persze egyszer kétszer végigsiklik a szemem a tömegen és kiszúrom Dawn büszke pillantását. Roxanne és Nasztaszja is vigyorog a pult mögött, de ami a leginkább meglep, hogy a mindig morcos képű Russel is megereszt egy mosolyt, miközben feltartja a hüvelykujját jelezve, hogy elsöprő a siker. Na nem mintha nem venném észre az őrjöngő tömeget, akik nagyon úgy tűnik tényleg élvezik a műsort és cseppet sem bánják, hogy én állok a mikrofonállvány mögött. Lassan oldódok fel, miközben minden hangot tökéletesen kiénekelek magamból, Max pedig mellém ugrál és vigyorogva néz rám. A vastaps a fülembe kúszik én pedig úgy lebegek, mintha be lennék lőve. Pedig nem vagyok.


Összeszűkült szemekkel figyelem a színpadon lévő bombázót. Különleges, érdekes, tehetséges és gyönyörű. Teljesen eltereli a figyelmem az ölemben ücsörgő táncoslányról. Egyszerűen már nem érdekel, hogy itt van egy kétségkívül csodaszép, mindenre kapható lány az ölembe, aki olyan erotikusan játszik a szívószállal, mint egy vérbeli kurva. Az ő arcára fókuszálok.
Esőlány…
-         Sean – susogja a fülembe az ölemben tekergő lány, olyan kéjes hangon, mint még soha. Ő is érzi, hogy már nem az övé a figyelmem és kétségbeesetten próbálja visszaszerezni, még mielőtt végképp kicsúsznék a kezei közül. Máskor beleborzonganék abba, hogy a forró lehelete perzseli a bőröm, hogy az ajkai csak egy milliméternyire vannak a fülcimpámtól, a fojtogató édes parfümillattól kábán csókolnám, de nem most. Most csak a zsebembe nyúlok úgy, hogy közben le sem veszem a színpadon éneklő nőről a szemem, kiveszek egy köteg pénzt és a mellettem ülő szépség dekoltázsába tuszkolom.
-         Menj el – suttogom rekedten, de mégis határozottan.
-         De Sean… - nyög fel, miközben megpróbálja maga felé fordítani a fejem, de elkapom a csuklóját és lesöpröm magamról a kezét.
-         Menj el – ismétlem el keményen, mire nagyot sóhajt, nyom egy utolsó csókot a szám sarkába, végigsimít a mellkasomon, le egészen a sliccemig, aztán feláll és távozik az asztalomtól. Én pedig tovább bámulok.
Cornelia Anders.
Sokáig ízlelgetem magamban a nevét, miközben próbálom megfejteni a titkát. Van valami furcsa vibrálás körülötte, ami nem csak nekem tűnik fel, hanem mindenkinek a klubban. Persze őket nem érdekli, hogy mi az. Csak figyelik.
A pasik meg akarják dugni. Elképzelik, hogy milyen lehetne szarrá gyűrni vele a lepedőt. Fantáziálgatnak arról, hogy vajon, hogyan bukna rá a farkukra, hogy domborítaná ki a fenekét és milyen lenne a melleivel játszani. Csak hús a szemükben. Egy nagyon ízletes hús.
A nők pedig… Irigyek. Ennyi. Mind szeretne olyan lenni, mint ő, még azok is akik láthatóan kedvelik. A helyében akarnak lenni, bár tudják, hogy lehetetlen.
Ezeket az információkat alig egy tíz másodperc alatt le lehet szűrni.
De ennyi nem elég.
Visszagondolok minden egyes találkozásunkra.
A szakadó, hideg londoni esőre, ami mindkettőnk bőrét simogatta. Az ő arcáról lemosta a könnyeket, rólam pedig a mocskot, amiben addig fetrengtem. Azaz ez nem is jó kifejezés rá. Inkább lubickoltam a mocsokban, akár egy disznó és élveztem. Ó édes Istenem, ha bárki tudná mennyire élveztem a koszt, ami beterített.
Felrémlik előttem a koncert, ahol egy szál sortban énekelt és olyan fájdalom volt a tekintetében, ami mindenkit magával sodort.
Vagy az utolsó találkozásunk. Itt a bárban. Ahogy a csípőjét tekerte, lehunyt szemmel. Olyan távolinak tűnt, de mikor megérintettem, visszazuhant a földre. Mint egy szárnyaszegett angyal, akit az égiek letaszítottak a felhők közül, mert a szemében túl sok bűnt fedeztek fel. Egy angyal ugyebár nem lehet szemtelenül kacér és őrjítően szexi…
És most… Most van benne valami más. Nincs sehol az-az összetört londoni kislány, se a fájdalmakkal és kétségekkel teli tinédzser, de nem is a vérmes szajha áll a színpadon.
Most egy királynő énekel. Egy igazi kis tündér, aki képes varázsolni.
Örökölte az apja és a nagyapja tehetségét, de mégis a vonásaiban, a mozdulatiban az anyját vélem felfedezni.
Kétségtelen, hogy remek kis csajt hoztak össze Matték. Mindegyikük a legjobbat adta bele úgy néz ki.
A koncertnek lassan vége. A siker elsöprő. Max büszkén kapja fel a legkisebb Anderst, hogy megpörgesse a levegőben. Az esőlány pedig nevet. Úgy nevet, mint egy igazi tündér. Ezzel pedig eldől, hogy mit akarok ma este…


Másfél órás hisztériázás után csak hazaengedtek saját felelősségre és egy csomó vitaminos dobozzal. Megkönnyebbülten sóhajtok fel, mikor átlépem a lakásunk küszöbét és már mennék is a gitáromért. Útközben eszembe jutott valami, ami nem hagy nyugodni. Csak pár hang, de pont illene az egyik dalszöveg refrénjéhez azt hiszem.
-         Niko, feküdj le. Megmondta az orvos is, hogy pihenned kell – néz rám Leena aggódva, mikor a fotelbe kuporodok és pengetni kezdek.
-         Semmi bajom – morgok és próbálok kizárni mindent. Csak a zenére akarok koncentrálni. Hallom a sóhaját, hogy beszél, de csak a gitár húrjaira figyelek, minden más megszűnik körülöttem. Nekem ez jelenti a pihenést, nem az, hogy fekszem az ágyban és bámulom a falat…
Zenélni akarok, ez életet, hogy is lehetne fárasztó vagy káros az egészségemre? Egy fotelbe ülök, alig mozgok, nem lehet bajom…
 Komolyan nevetséges, hogy hetekre el akarnak tiltani a munkámtól. Ha ki akarnak nyírni, akkor valami fájdalommentesebb módszert is választhatnának. De amúgy se mennek semmire. Igazán bekaphatják… Ha zenélni akarok, akkor zenélni fogok. Nem vagyok egy tudatlan kis csákó, aki nem tud vigyázni magára és akinek megmondhatják, hogy mit csináljon. Oké, többet kell ennem és a piálásból is talán picit vissza kéne venni, de a zenéről soha nem mondok le. Csak ez van nekem. Nincs másom, nem is volt soha. Vihetik a házam, a pénzem, az életem, a nőm, csak a gitáromat hagyják meg nekem.
-         Niko – simogatja meg Leena gyengéden az arcom, mire morogva kapom fel a fejem.
-         Mi van? – dörrenek rá, mire ijedten rezzen össze és azonnal hátrább csúszik.
-         Csak… Szóval kész a vacsora. Gyere – nyújtja felém bátortalanul a kezét.
-         Nem vagyok éhes – rázom meg a fejem. Megint a húrokat kezdem nyúzni, már épp visszakerülnék abba az állapotba amibe voltam, de Leena nem engedi.
-         Enned kell – nyújtja felém a telepakolt tányért.
-         Mondtam már, hogy nem kell – nyüszítek fel, mert idegesít, hogy kizökkent és nem hagy békén.
-         Niko – dobbant a lábával türelmetlenül és úgy néz rám, mint egy rossz gyerekre.
-         Nem vagyok éhes – tagolom, mélyen a szemébe nézve és kezdek igazán dühbe jönni.
-         Az orvos is megmondta, hogy… - kezd bele a vitába, mire elpattan a húr és kilököm a tányért a kezéből, ami a padlóra hullik és azonnal kettétörik.
-         Hagyjál már – üvöltök rá a lesápadt nőre, aki könnyes szemekkel bámul rám, én meg rájövök, hogy elvetettem a sulykot. Megint. – Basszus, ne haragudj – teszem le a hangszert az ölemből és a remegő test felé nyúlok, de ellép előlem és inkább a tányér darabjait kezdi összeszedegetni, miközben büszkén nyeldesi vissza a könnyeit. – Kicsim, kérlek – suttogok mögé lépve, de nem szól hozzám. Csak feláll és kiviszi a maradványokat a kukába, majd feltörli a szószt a padlóról. – Nem akartam. Elvesztettem a fejem.
-         Semmi baj – szakít félbe síros hangon, miközben nagy levegőkkel próbálja nyugtatni magát. – Nem akarsz enni. Nem akarsz beszélgetni. Nem akarsz semmit csinálni. Megértettem. Nyúzd a gitárod én szervezem az esküvőnket – suttogja halkan, majd bevonul a hálóba és magára csukja az ajtót. Hallom, ahogy szipog. Miattam.
Idegesen túrok a hajamba. Tényleg nem akartam megbántani. Sőt értékelem, hogy főzött, de egyszerűen nem bírom elviselni, ha dalszerzés közben nyaggat. Oké, ez nem mentség. Nem tudom mit tegyek, tudom, hogy nagyon kibukna, ha most utána mennék. Utál gyengének tűnni. Ilyen szempontból olyan, mint én. Elmegy a kedvem a zenéléstől, így inkább leülök enni és jófiúként a vitaminokat is magamba tömöm, hátha megbocsáttatnak bűneim. Persze Leena nem hajlandó kidugni az orrát a hálóból én meg nem megyek utána. Félek, hogy veszekedés lenne a vége. Viszont itthon se tudok maradni. A semmittevés nem nekem való. Kabát, cipő, kulcs és már el is indultam.
A lábam Madhez visz. Sokáig ácsorgok a kapujában, nem tudom, hogy megnyomjam-e a csengőt, de aztán mégis felbúgatok hozzá.
- Ki vagy és mit akarsz? – hallom meg a szokásos morgós hangot, mire elnevetem magam.
- Az ördög és érted jöttem – kuncogom.
- Ó király, akkor gyere be – nevet fel ő is és azonnal beenged. A lakásba lépve azonnal megölel egy mindent tudó mosoly kíséretében, majd egy pohár narancslevet hoz, mire felhúzom az egyik szemöldököm.
- Nem kéne innod – magyarázza.
- Jaj anyám – nyögök fel. – Egy sörbe nem halok bele – forgatom a szemeim, miközben felállok, hogy kiszolgáljam magam. Szerencsére nem basztat tovább, csak legyint egyet és homlokráncolva figyel.
- Csak egynél meg fogsz állni? – néz rám mikor visszatérek és lehuppanok mellé a tv elé.
- Kénytelen leszek, mert nincs több – vigyorgok rá, miközben a szemem a képernyőre szegezem.
- Jogos, de van két lábad és hazáig sok a bár, ahol leihatod magad – morogja.
- Mad, kérlek – sóhajtok nagyot.
- Abbahagytam – emeli fel a kezeit, mire aprót biccentek köszönetképpen. Hokimeccset nézünk és perecet rágcsálunk, míg meg nem szólal ismét a kapucsengő.
- Mi a fene van ma? – morog Mad, mire elnevetem magam és előkaparom a mobilom, ami a zsebemben rezeg. Launo neve villog a kijelzőn, mire összeráncolom a homlokom és kimegyek az erkélyre telefonálni.
- Na mi van California? – veszem fel a készüléket.
- Semmi Helsinki – nevet bele.
- Miért hívtál? – kérdezem gyanúsan. Launo nekem nem szokott csak úgy telefonálgatni.
- Figyu én nem akarok beleszólni a dolgaidba, de hagyd békén szegény lányt – fogja suttogóra a hangját, én meg hirtelen nem értem miről beszél.
- Milyen lányt? – kérdezem értetlenül. Hirtelen azt hiszem Leenara céloz, de az aztán végképp furcsa lenne, főleg úgy, hogy nagyon nem szívlelik egymást.
- Liát. Niko az-az sms… – nyög fel és elharapja a mondat végét, én meg teljesen összezavarodom.
- Milyen sms? – kérdezek vissza és próbálom erőltetni az agyam. Hirtelen pedig beugrik a kép, amikor pötyögök a telefonomba egy üzenetet. – Basszus – csapok a homlokomra, mikor leesik, hogy elküldtem neki a kis vallomásom. Aztán tovább forognak az agytekervényeim és rájövök, hogy egy majdnem három napja volt, válasz pedig azóta sem érkezett. A szívem megint összefacsarodik. Hogy lehet képes szó nélkül hagyni, hogy képtelen vagyok élni nélküle? Legalább annyit írt volna, hogy én is hiányzom neki, még akkor is ha hazugság. A józan észen felülkerekedik a keserűség és a csalódás. Nem vagyok neki fontos. Még csak arra se méltat, hogy hazudjon nekem. És én még azt hittem, hogy szeret, hogy akar, hogy lehetne közös jövőnk. Hát persze. Elhagyott és arra se képes, hogy visszaírjon. Bármit, valamit… Francba…
- Kiborult azt hiszem – suttogja, aztán motoszkálást hallok és egy angyali hangot.
- Kivel beszélsz? – hallom meg Lia hangját egész közelről.
- Senkivel - vágja rá Launo. - Figyelj most le kell tennem – szól hozzám, de nem hagyom.
- Add oda neki a telefont – parancsolok rá.
- De… - nyög fel megint.
- Nincs de Launo. Add oda neki. Beszélni szeretnék vele – suttogom fáradtan, az orrnyergem masszírozva, lehajtott fejjel. Hallom, hogy Lia nevetve elveszi a mobilt, majd a hangja közvetlenül a fülemben csendül:
- Hello – nevet bele a telefonba, úgy, hogy fogalma sincs arról, hogy én vagyok a vonal túlvégén. Mosoly kúszik az arcomra a csilingelő nevetését hallva, bár biztos vagyok benne, hogy nem teljesen józan. Mégis olyan édes, ahogy kissé selypítve beszél.
- Szia – suttogom rekedten, miközben lehunyom a szeme és magam elé képzelem az arcát. Szinte látom magam előtt, ahogy leesik az álla és sokkos állapotba kerül.
- Niko – suttogja remegő hangon, aztán újabb motoszkálást hallok. Van egy tippem, hogy le kellett ülnie.
- Visszaírhattál volna – suttogom. – Hazudhattad volna, hogy én is hiányzom. Legalább egy kicsit – beszélek hozzá halkan.
- Nem lett volna hazugság – kezd el azonnal tiltakozni. – Hiányzol. Nagyon. El sem tudod képzelni, hogy mennyire – motyogja.
- Hát persze – susogom kételkedve.
- Hiányzol. A fél életem odaadnám azért, hogy most melletted lehessek és megsimogathassam az arcod – susogja.
- Akkor miért? – kérdezek vissza fáradtan.
- Mit miért? – csattan fel. – Miért nem írtam vissza? Mi értelme lett volna? A fenébe – szitkozódik, majd hallom, ahogy kattan az öngyújtó.
- Te léptél le. Összecsomagoltál és elmentél – csattanok fel dühösen. De igazából csak a fájdalmam akarom leverni rajta. Őt akarom hibáztatni.
- Te meg elküldtél – kapja fel ő is a vizet.
- Nem gondoltam komolyan. Te is tudod, hogy kellesz. Szükségem lett volna rád, de elmentél. És nem jelentkeztél. Még csak egy üzenet se kaptam, hogy jól vagy, hogy minden rendben van veled – kiabálok. Mérges vagyok rá, mert elhagyott. Mert mindig elhagy.
- Azért, mert nem vagyok jól. Kibaszottul nem vagyok jól, mert a szívem az ott maradt nálad – üvölt ő is. A szavai egy arculcsapással érnek fel. Megint nem tudom, hogy mi van. Szeret? Nem szeret? Akar? Nem akar? Lehetséges volna? Vagy mégsem? Az őrületbe kerget ez az egész. Leena... Lia… Elviselhetetlen a bűntudat, a hiányérzet, a szerelem és a gyűlölet, ami a szívem feszíti.
- Gyere vissza érte – mondom ki, azt ami először az eszembe jut.
- Elment az eszed – sóhajt fel.
- Gyere vissza Helsinkibe. Ölelj át, mondd, hogy szeretsz és nem akarsz nélkülem élni én pedig esküszöm, hogy nem hagylak elmenni soha többé – búgom a vonal túlvégén.
- Hagyd ezt abba – parancsol rám. – Mennem kell Niko. Vigyázz magadra – suttogja, majd anélkül, hogy megvárná a válaszom, a kétségbeesett tiltakozó nyögésem bontja a vonalat. Mérgemben a földhöz vágom a telefonom, aminek ugyan semmi baja nem lesz, csak az aksi esik ki belőle, de ennyi nem elég. A betonba ütök az öklömmel, ami azonnal felhorzsolja a bőröm. A fájdalom visszarángat a valóságba. Semmi értelme dühöngeni. Semmi értelme szeretni.
- Minden rendben? – dugja ki Mad az orrát az erkélyre, mire bólintok egy aprót, bár remeg még mindig az egész testem. – Gyere be – mosolyog rám. – Új vendégünk érkezett- kacsint rám, mire mély levegőt véve belépek a lakásba. Bent Aleksi ücsörög, de a fotel előtt egy mózeskosárban Aira fekszik.
- Ti meg mit kerestek itt? – nézek rájuk mosolyogva. Gyönyörűek együtt. Aira megszólalásig hasonlít az apjára.  Édesen kalimpál a lábával, miközben a hatalmas kék szemeivel Aleksit nézi és az apja legnagyobb örömére hatalmas nyálbuborékot fúj a pici szájával.
- Katja elaludt. Ráfér a pihenés, ugyanis a kisasszony éjjeli bagoly. Tehát átjöttünk Mad bácsihoz látogatóba. Igaz hercegnő? – emeli ki a babát és finoman ringatni kezdi. Furcsa így látni őt, de mégis mosolyt csal az arcomra. Soha nem hittem volna, hogy ő lesz ötünk közül először apuka és lám, lám… Mégis ez történt. Ahogy kihámozza a vastag rugdalózóból, elámulok. Profin fogja a kezében. Gyengéd, de mégis határozott. Mikor a vastag pulcsi is lekerül a királylányról, nyafogni kezd, de úgy tűnik Aleksi már tudja mi is a baja. - Mad kell a mikród – áll fel mosolyogva, majd csak úgy se szó, se beszéd a kezembe nyomja a lányát, mindenféle figyelmeztetés nélkül. Azonnal pánikolni kezdek, de le mégse dobhatom a pici testet.
- Aleksi – nyüszítek fel és kétségbeesetten járatom a szemem körbe a szobán, hogy mégis hová tegyem le a babát, aki egyre jobban nyüszög.
- Nyugi van, csak a tejet melegítem meg neki. Addig ülj le és lehetőleg ne ejtsd el – nevet rám Aleksi, én pedig azonnal lehuppanok a kanapéra és automatikusan ringatni kezdem a kis csajt, nehogy igazán rázendítsen. Teljesen megfeledkezem az előbbi telefonbeszélgetésről, minden figyelmem a karomban lévő nőszemélyre irányul, aki most engem figyel a gyönyörű kék szemeivel és engem is megajándékoz rúg-kapálózás közben egy nyálbuborékkal, de a nyekergést nem hagyja abba és egyre türelmetlenebbnek tűnik.
- Csss… Nincs semmi baj. Mindjárt hozza apu a hamit, hogy tele legyen a pocakod – csikizem meg az említett területet, mire gurgulázó hang tör fel a pici lány torkából, ami halk nevetésre késztet. Jó érzés a karomban tartani az apró, meleg, puha testet. – Gyönyörű vagy – suttogom neki és megint rám tör a vágy, hogy nekem is legyen majd egyszer egy ilyen kis tüneményem.