A fejlécet Gina készítette, akinek ezúton is hatalmas köszönet :)

2012. február 27., hétfő

63. Tartozni valahova
„Rám mosolygott, és szemében nem csak örömöt láttam. Neki helye van az életemben. Valakihez tartozik. Nem csak a boldogságot keressük. Tartozni is akarunk valahová. Mi, a szerencsés kevesek megtaláljuk gyerekkorunkban, családunk körében. De legtöbben közülünk felnőtt létünk legnagyobb részét azzal töltjük, hogy keressük azt a helyet, személyt vagy szervezetet, amelyben, amelynél úgy érezzük, fontosak vagyunk, számítunk valamit, és hogy nélkülünk valami visszafordíthatatlan történik, megakadályozhatatlan. Mindannyian érezni akarjuk, hogy minket nem lehet helyettesíteni.”

-         Szia kislány – nyom egy puszit az arcomra Jade, mikor belépek Alex házába, majd halad is tovább egyenesen a nappaliba.
-         Ne mááár – hallom meg Alex hangját, amitől azonnal mosoly kúszik az arcomra. Gyorsan követem Jadet, aki egy tálca sörrel egyensúlyozik a kisördög felé. A nappaliban több lengén öltözött hölgyike lengi körül a srácokat, akik valami videó játékkal szenvednek.
-         Új vendég érkezett – mosolyog Jade mikor felszolgálja a jéghideg italokat és egy puszit nyom a nekem háttal ülő férfi szájára.
-         Igen? Ki? – néz rá gyermeki kíváncsisággal. – Nem hívtunk senkit, vagy de? – kérdezősködik tovább, mire Jade nevetni kezd és a fejével felém bök.
-         Helló – mosolygok rá, mikor találkozik a pillantásunk. A mosolya és a csillogó óceánszínű tekintete mindent megér ebben a pillanatban. Hazatértem.
-         Baby, huppanj ide és hozz szerencsét – nevet fel a térdét pacskolva.
Nem gondolkodom, csak elindulok felé, hogy az ölébe üljek. Persze nem elégszik meg ennyivel. Olyan csókban részesít, amibe a gyomrom is beleremeg. Csak most döbbenek rá, hogy hiányzott ez a szeretetéhes pokolfajzat. Hogy szükségem van rá a Nikoval töltött napok után. Kell, hogy a kisugárzásban lubickolhassak, hogy érezzem a karját a derekamon, a csókját a számon.
-         Na engedd már el és játssz – szól ránk Joshua, a hosszúra nyúló csók közben, aki azt hiszem a kora délutáni időpont ellenére is eléggé ittas. Ezzel a mondattal ugyan szétszed minket, de a varázs nem illan el.
Némán ülök Alex ölében, a tarkóján lévő pihéket birizgálva. Valami furcsa nyugalom száll meg. Talán a drog, talán a sör, talán az ő hatása. De nem gondolkodom. Csak ösztönösen bújok hozzá. Figyelem ahogy játszik, nézem az elszánt tekintetét. Le se veszi a gyönyörű szemeit a képernyőről, teljesen a feladatra koncentrál. Csak egy cél lebeg a szeme előtt, hogy nyerjen. És amit ő a fejébe vesz… Minden győzelem után megcsókol. Folyamatosan borzongok a közelében és minden fájdalmam elengedem. Most csak ő van, csak rá koncentrálok. Órákon át figyelem a lányos arcot, minden vonását megjegyzem. A sűrű hosszú szempillák minden rezdülése mosolyt csal az arcomra. A telt ajkak szorosan préselődnek össze, mikor a játék a tetőfokára hág. Gutaütést kapna ha veszítene, de persze megnyeri ezt a játszmát is.
-         Elég volt mára – suttogja, mikor újra elveszünk egymás tekintetében. Velem az ölében áll fel és visz egyenesen a hálóba. Vágy csillog az óceánszínű szemekbe és valami furcsa ámulat is. Ahogy a matracra helyez és mellém gördül értetlenül nézek rá. Azt hittem egyből nekem fog esni, de nem ez történik. Csak egy édes mosollyal az arcán nézi az arcom, miközben a tincseimmel játszik.
-         Minden rendben? – simítok végig a nyaka kecses vonalán, mire még szélesebb lesz a mosolya.
-         Persze, csak kiélvezem, hogy itt vagy mellettem. Már azt hittem sosem térsz vissza – néz mélyen a szemembe.
-         Mindig visszajövök – suttogom, mire megcsókol és végre megadja amire órák óta vágyom. Odaadja magát. De nem csak a testét, hanem a lelkét, a szívét és az agyát is. Mindent, ami ő.
Izzadtan heverünk egymás karjaiban a több órás hajsza után. Kimerült vagyok, de legalább már nem érzem a kínt, amit Helsinki elhagyása okozott. Alex meggyógyított. Szorosan bújok hozzá. Úgy érzem, hogy ha most itt hagyna meghalnék. Szükségem van rá és hiába tapadunk össze szorosan, nem elég. Bele akarok olvadni az ölelésébe, hogy biztonságban érezzem magam. Hogy ne legyek magányos. De ezzel ő is így lehet, mert olyan szorosan ölel, mint még soha. Úgy kapaszkodunk egymásba, mintha fuldokolnánk az élet tengerében és a másik lenne a mentőöv, ami megvéd minket a haláltól. Ez a szorítás pedig akkor sem enyhül, mikor elalszunk.


A Nap meleg sugarai simogatják a bőröm, felkeltve az álomból, ahol boldog voltam egy zöldeskék szemű lány gyengéden ölelő karjai közt. Amint kinyitom a szemem, fel is nyögök. A fény, ami az ablakon át szűrődik be, elvakít. Gyűlölöm a reggelt, gyűlölöm a Napot és gyűlölöm, hogy nem otthon vagyok. Fáj a fejem, hányingerem van és piszok mód szédülök. De ha ez még nem lenne elég, valaki a vállam csókolgatja, akinek határozottan nem Lia illata van, de nem is Leena.
-         Jó reggelt szépfiú – mosolyog rám a szőke maca és úgy rezgeti a szempilláit, hogy azt komolyan tanítani kéne, mert még én is ámulatba esek tőle.
-         Helló… öhm…- próbálok koncentrálni, hogy legalább a neve beugorjon, ha már az teljesen kiesett, hogy mit csináltunk és hol vagyunk. De nem jutok semmire, így inkább rákérdezek. - Hogy is hívnak? – ülök fel lassan összeszűkült szemekkel, de azonnal vissza is zuhanok a matracra. Forog velem az egész világ és még jobban megfájdul a fejem, már ha ez egyáltalán lehetséges.
-         Nelma, de lényegtelen – mosolyog rám és a halántékom kezdi masszírozni, ami kifejezetten jól esik. Sajog minden porcikám, a szemem sem bírom kinyitni. Soha nem éreztem még ilyen szörnyen magam.
-         Mi történt? – kérdezem suttogva, mert a saját hangom se bírom elviselni.
-         Szerinted? – kérdez vissza, de nincs tekintettel arra, hogy hasogat a fejem. Nyöszörgök egy darabig, de aztán nagy nehezen megint felnyitom a szemhéjaim.
-         Gondolom megdugtalak – sóhajtom, miközben újra megpróbálok feltápászkodni és végre sikerül. Persze ezt nem nehéz kikövetkeztetni, tekintve, hogy semelyikünkön nincs ruha.
-         Jól gondolod – bújik a hátamhoz, de azonnal eltolom magamtól.
-         Te adtad a drogot? – bámulok a karomon lévő tűszúrás nyomra bambán, amit sokkosan fedezek fel magamon. Soha nem lőttem még be magam úgy, hogy ne tudtam volna magamról, de úgy tűnik egyszer mindennek eljön az ideje… Lepereg előttem ezer meg egy dolog. Minden betegség, amit elkaphatok ezzel az egy hibával. AIDS, hepatitis, stb… Ki tudja ki ez a csaj és, hogy mi történt? A padlón egy használt óvszer hever… legalább fel nem csináltam…
-         Ühüm, de ne aggódj. Steril volt a tű, nem lesz bajod. Eléggé bekészültél a cucctól, de azért nem mindenre volt hatással – nyúl a takaró alá, hogy megfoghassa a farkam, de elkapom a csuklóját és nem engedem, hogy hozzám érjen.
-         Köszönöm az estét – nézek a szemébe, majd lenyúlok az alsógatyámért. Érti a célzást szerencsére és nem próbálkozik tovább. Lassan öltözök fel, mindig kapaszkodva valamibe. A lány az ágyban heverészik meztelenül, miközben bámul és cigizik. Amint elkészültem, feltérdel az ágyon, áttolja a számba a nyelvét és ezzel végeztünk. Hál’ Isten. Támolyogva jutok le a lépcsőn. Kavarog a gyomrom és egyre jobban szédülök. Leintek egy taxit és a sofőrtől kérdezem meg, hogy hol is vagyunk, majd miután közli, a Leenaval közös lakásomba vitetem magam, mert az közelebb van, mint a tornyom és ha odáig kéne elkocsikáznom, tuti telehánynám a taxit. Szerencsére alig tíz percbe telik, hogy hazaérjek és befeküdhessek a kádamba egy üveg borral egy doboz cigivel, ami közt nem csak sima dohánnyal töltött szálak lapulnak. Le akarom mosni magamról a tegnap estét, na meg az azelőttit és az azelőttit és az azelőttit is… De kijózanodni? Nem, azt nem akarok. Józanon érzem a magányt, az űrt, a fájdalmat. Kinek kell ez? Nekem aztán biztos nem.
Az még rémlik, hogy a telefonommal bűvészkedek valamit, de, hogy mit…

Mély levegőt véve helyezem a kulcsom a zárba. Nem tudom minek örülnék jobban. Ha itthon lenne vagy ha nem. Pokolian hiányzik, hisz hiába nem felhőtlen a kapcsolatunk szeretem. Mindennél és mindenkinél jobban. Persze ezt ő is tudja és piszok mód ki is használja. Kihasználja azt, amit iránta érzek, mert látja a szemembe, hogy nem számít mit tesz, hányszor csal meg, hányszor bánt meg, mindig meg fogok bocsátani. Megbocsátok, mert nélküle már nem tudok élni. Hiába egy szörnyeteg, két év az két év és a fénye még most sem kopott meg. De persze bennem van a félsz is. Nem tudom milyen állapotban van. A hangulata olyan gyorsan változik, akár az időjárás. Hol napos, hol borongós. Ha napos nincs baj, a fénye cirógat, melenget és energiával tölt fel, de ha épp rossz napja van, akkor egy közönséges arrogáns bunkó tud lenni. Már rég nem tudom mire számítsak a küszöböt átlépve. Régen mindig mosolyogva fogadott, most viszont egyre többször hisztis, fáradt, nyűgös és minden baját rajtam veri le.
Néma csönd van. Csak a bőröndöm kereke csap zajt, míg áthúzom a küszöbön, majd a kulcscsomóm, ami a cipős szekrényen lévő tálban landol, amiben ott lapul az ő kulcsa is. A kabátja a kanapé előtt hever, a cipői a konyha előtt szétszórva. Az illata a levegőben terjeng. A redőnyök teljesen le vannak engedve és ebből tudom biztosra, hogy itthon van. Bízom benne, hogy alszik, de a hálóban nem szuszog senki, viszont elég a szétszórt ruhadarabokat követni, hogy tudjam hol van. A fürdőajtó résnyire nyitva van, viszont semmi neszezést nem hallok. Furcsállom a dolgot, ezért belépek, de amint meglátom, megáll bennem az ütő.
-         Niko – rohanok mellé rémülten és pofozgatni kezdem, mire nagy nehezen kinyitja a szemét.
-         Leena – köszörüli meg a torkát és halvány mosoly kúszik az arcára. A kád szélén álló hamutálból szinte kicsorognak a csikkek, a vízben pedig egy üres borosüveg úszik. De nem ettől ijedtem meg. A karján egyértelműen látszik, hogy drogozott és mikor megláttam a lila száját, azt hittem túllőtte magát. De nem, csak elaludt, a víz kihűlt és ő teljesen átfagyott. De ilyen az ember. Mindig a legrosszabbra gondol. Főleg ha a szerelmét ilyen ramaty állapotban találja. A félelmeim szerencsére gyorsan elszállnak, hisz életben van. Bele sem merek gondolni mi történne ha elveszíteném. Nem, azt nem bírnám elviselni.
-         Szállj ki – nyújtom a vacogó férfi felé a kezem, aki alig bír kimászni a vízből. Nagy nehezen a kád szélére ül és hagyja, hogy szárazra töröljem, az átfagyott csontsovány testét. – Mit csináltál magaddal kicsim? – nézek a még mindig kába férfira szomorúan és a hátára terítem a köntösét.
-         Csak ittam – suttogja, majd hirtelen a derekam után kap és olyan erővel szorít magához, mint még soha. Elesettnek tűnik és védtelennek. – Ne menj el többet – susogja a hasamba, miközben fájóan szorít magához.
-         Nem megyek – simogatom a haját nyugtatóan. Nem értem mi van vele, de abban biztos vagyok, hogy nem most van itt az ideje annak, hogy kifaggassam. Túl szörnyű állapotban van és azt hiszem még mindig részeg. – Gyere, megyünk aludni – segítem fel, aztán a hálóba lefektetem és mellébújok. Simogatom, akár egy gyereket, miközben lehunyt szemmel ölel és remeg az egész teste. Gyönyörű és elesett.
-         Ne hagyj el soha – suttogja, mire mosolyogva nézek a szemébe.
-         Képtelen lennék rá – simogatom meg a borostás, nyúzott, beesett arcát. Nem értem őt, sosem értettem, csak azt tudom, hogy mindig ölelni akarom. Ölelni, főleg akkor mikor ennyire elesett. Tudom nagyon jól, hogy valaki bántotta, megsebezte. Látom a szemében. Az a valaki nem tudta mit tesz. Az a valaki nem tudta, hogy ő a legérzékenyebb férfi a világon, hiába a jeges magabiztos páncél. Persze ezt a sebezhető oldalát nem mutatja meg akárkinek. Túl büszke hozzá. Mindig annyira erős akar lenni, halhatatlan, törhetetlen, sziklaszilárd, kemény és jeges és mégis bármikor össze lehet roppantani. Elég egy újságcikk, egy rossz kritika, egy beszólás az utcán és vége. De most jóval többről van szó. Nem tudom mi történt, de túl rég aludt így a karjaimban. Összegömbölyödve, szorosan hozzám tapadva, védelemért esedezve. Nyugtalan az álma, folyamatosan dünnyög és mocorog, hiába simogatom a hátát, nem nyugszik meg. Életemben először félek. Félek, hogy valaki komoly kárt tett benne, amin nem fog tudni felülkerekedni, ahogy eddig mindig. Még sose hagyta el ennyire magát. Már a külsőre se ad, már a páncélt se veszi fel, ami azt sugallná, hogy minden rendben.
Csontsoványra fogyott, a vékony bőre alatt élesen rajzolódnak ki a csigolyái és a bordái, az arca beesett és borostás, a szemei már nem csillognak, olyan elszántan. Egyszerűen nem ismerek rá. Hol a férfi, akit megismertem? Hol a férfi, akit elengedtem pár hete dolgozni?
-         Ki bántott életem? – suttogom a sötét szobába, az arcát simogatva, persze választ nem várok. Ha ébren lenne akkor se mondaná el, mert akkor kiszolgáltatottnak érezné magát, így hát csak ölelem magamhoz, míg én is el nem alszom.
Reggel viszont hamarabb ébredek még így is, mint ő. Tudom, hogy ráfér a pihenés így hangtalanul mászok ki az ágyból, hogy lezuhanyozzak és összepakoljak a lakásban. A hűtő üres, azt a néhány üveg sört leszámítva, ami az ajtóban áll. A bolt nincs messze, de mégis írok egy üzenetet, ha felkelne, tudja hol vagyok.
Az üzletben megbámulnak az emberek, de már rég nem foglalkozom velük. Csak bepakolok a kocsiba anélkül, hogy bárkiről is tudomást vennék. Megszoktam már a pillantásokat. Tudom, hogy elítélnek, tudom, hogy csak Niko drogos cafkájának tartanak, de ők nem tudják, milyen mellette élni. Milyen őt szeretni. Nem tudják milyen aggódni érte, nem tudják milyen lenyelni a sértéseit, szemet hunyni a nemtörődömsége felett, nem tudják milyen elviselni a megaláztatást, nem tudják milyen tanácstalannak lenni és elfogadni őt olyannak amilyen. Nem tudják, hogy a humoros, magabiztos, tehetséges és csodálatos férfi, egy utolsó patkányként tud viselkedni még a legjobb barátaival is. Nem tudják, hogy imádja megőrjíteni az embereket maga körül, sárba tiporni a mellette lévő nő önbizalmát, hogy hatalmaskodó és őrült. Ők csak a mázat látják, amit Niko mutatni akar magából. Fogalmuk sincs, hogy a tenyeréből etet bárkit, hogy a kép, amit kialakított magáról egy egyszerű hazugság. Csak azt látják, amit láttatni akar, de ha bárki is együtt töltene vele egy napot, az igazi Nikoval, sírva menekülne el a szerintük irigylésre méltó életből. Az interjúkban megszólaló férfit szeretik az emberek, a klipekben szerepelő dögös pózer pasit, aki mindig tökéletes és precíz, aki soha nem hibázik. A karizmatikus énekes kell nekik és nem ő maga. Csak a fényében akarnak sütkérezni és Niko megadja nekik, az árnyékos oldalát viszont én kapom meg. Én kapom a sötétben ücsörgő, dalokat író, depressziós, ittas pasast, aki nem tűri, hogy megpiszkálják, aki képtelen kompromisszumot kötni, aki a saját feje után megy, aki nincs tekintettel senkire és semmire és aki ha kell a gyerekkori cimboráin is átgázol, ha az érdeke azt kívánja.
Igen, ők nem tudják milyen vele élni és szeretni tiszta szívből egy önző alakot, aki megbabonázott két éve, akibe beleszerettem és aki magához láncolt örökre. Aki minden nap megöl belőlem egy darabot és mégis, ennek ellenére is, jobban szeretem még magamnál is.
Még úgy is szeretem, hogy az egyik újság címlapján egy szőke hajú lány kezét fogva lép be a kedvenc bárjába.
Igen, az engem bámulók nem tudják, mit élek át, az újságos standnál állva, könnyektől homályos szemekkel a képüket nézve. Nem tudják, hogy térde akarok rogyni és zokogni és mégis talpon maradok, a kocsit markolva, remegő térdekkel, egy hatalmas gombóccal a torkomban, újból megalázva, egy karddal átszúrt szívvel, amin már annyi heg van, mint senki másén a világon és mindet ő okozta. Egyedül ő. Niko Koskinen. Nem tudják milyen összetörtnek lenni és mégis felszegett állal méltósággal viselni, hogy megint megtette. Hogy megint ide hívta Cornelia Anderst.
Ők nem tudják milyen betenni a kocsiba az újságot és a kasszás kérdő, sajnálkozó pillantástól kísérten fizetni, majd hazamenni hozzá. Rápillantani a még mindig alvó alakjára és hagyni, hogy leguruljon egyetlen könnycsepp az arcomon, majd egy hatalmasat nyelni és szemet hunyni afelett, hogy ismét megsebzett, aztán egyszerűen átsétálni a konyhába, elpakolni és nekiállni megfőzni a kedvenc ételét, elkészíteni a kávét, úgy ahogy szereti és a konyhaasztalra tenni a cigarettájával, tudván, hogy mikor kilép a hálóból ez lesz az első, amit keresni fog. A kávé és a cigaretta lesz az első és nem én. De nem számít, mert szeretem és mindezek ellenére is gondoskodni fogok róla.
Ha megkérdeznék miért maradok ennek ellenére itt, hogy miért kötöm össze vele ennek ellenére is az életem? Azt mondanám semmi közük hozzá. De ha őszinte akarnék lenni, nagyon egyszerű lenne a válasz.
Azért, mert ő a mindenem.

Alex simogatására ébredek, ahogy egy hete minden reggel. Furcsa, hogy a lakásomban vagyunk és nem nála, de el akart bújni, így ide jöttünk. Amint kinyitom a szemem a pillantásunk találkozik, de csak egy másodpercre, mégis meglátom, hogy valamin nagyon gondolkodik. Már épp feltenném a kérdést, hogy min, de megelőz.
-         Kitől kaptad? – simít végig az ujjamon lévő gyűrűn, mire én is a kezemre nézek. Összeszorul a gyomrom, mert azonnal beugrik az arca.
-         Nikotól – vallom be őszintén. – Elfelejtettem visszaadni neki, mikor eljöttem tőle – suttogom az óceán színű szemekbe nézve. Tudom, hogy le kéne vennem és elsüllyeszteni az egyik fiókba, de képtelen vagyok rá. Ez az egyetlen dolog, ami hozzá köt és tudom mit jelent, hogy rajtam van. Hogy dobhatnám el magamtól? Nem, most még nem. Majd amikor meglátom a hírekben, hogy elvette Leenát, leszedem. Addig elringatom magam abban az illúzióban, hogy én vagyok a felesége. Az egyetlen nő akit szeret. Persze hazugság de így könnyebb.
-         Értem – nyom egy puszit a számra mosolyogva, de a szeme elárulja.
-         Alex, kérlek nézz rám – fekszem a mellkasára és addig szugerálom az arcát, míg fel nem nyitja a szemeit és rám nem néz. – Nem jelent semmit. Nem leszünk soha együtt és nem véletlen, hogy visszajöttem – simogatom meg a bánatos és ártatlan arcot, mire megint elmosolyodik és átöleli a derekam.
-         Tudod tényleg nem számít. Kedvellek Lia. Imádom az őszinteséged és, hogy bármit elmondhatok neked. Szeretem, hogy nem ítélsz el és, hogy elfogadsz.  De ez nem szerelem, hiába próbálom elhitetni magammal, hogy te vagy életem nője – kuncog fel, mire én is elmosolyodom és a félig lehunyt szemhéjaim alól pislogok rá.
-         Akkor mid vagyok? – teszem fel a kérdést kíváncsian.
-         Az ideális nő? – simít ki egy elkóborolt tincset az arcomból nevetve. – A múzsa – csókol meg gyengéden, de van valami furcsa még mindig a tekintetében.
-         De valahol van egy szerelmed is – mondom ki helyette, amit mindig is sejtettem, de eddig soha nem beszéltünk erről.
-         Toby – bólint rá, de nem néz rám, így tudom, hogy nem a fiáról van szó.
-         Toby a gyereked, de nem a szerelmed – simogatom a fekete fürtöket, miközben megpróbálom kitalálni, hogy ki lehet a nő, akit tényleg szeret. Mert biztos vagyok abban, hogy nem férfi az illető. – Az anyjával jóban vagy, de nem kötődsz hozzá. Lily, Amanda és Debby csak babák, akik szépen mutatnak a vörös szőnyegen melletted és az ügyes szájuk bármikor a rendelkezésedre áll. Louison kiéled a vágyaid, én a múzsád vagyok tehát… - csillan fel a szemem mikor rájövök a megoldásra. – Jade – bökök a mellkasára. – Jadebe vagy szerelemes – nevetek fel, mire elhúzza a száját és az oldalára fordulva a nyakáig húzza a takarót. – Hé ne bújj el – gördülök mellé vigyorogva.
-         Hagyjál – durcázik.
-         Jadet szereted – mosolygok őszintén, hisz én tudom, hogy az érzés kölcsönös.
-         És? Ő nem szeret – fordul megint el tőlem, de csak azért is mászok utána.
-         Honnan veszed? – nevetek rá.
-         Mindig elmegy és vagy ezer pasit pesztrál. Én csak egy vagyok a sok közül – morog hasra fordulva, a párnába.
-         Hohó, te féltékeny vagy, mert szerelmes vagy Jadebe – ülök fel nevetve és fejbe kólintom az egyik párnával.
-         A fenébe, most ezen fogsz lovagolni? – morog a hátára gördülve, szikrákat szóró szemekkel.
-         Tudom, hogy jobban örülnél, ha rajtad lovagolnék – nyújtom ki a nyelvem, mire nem bírja tovább és ő is nevetni kezd, aztán egy szempillantás alatt maga alá gyűr, hogy végigcsókolhassa a nyakam, amit egy halk nyögéssel jutalmazok és a hajába túrva még közelebb húzom az édes ajkait a bőrömhöz.
-         Meghiszem azt – suttogja a fülembe. – De el kell mennem egy interjúra édeske.
-         Édeske? – szalad a homlokomig a szemöldököm. Így csak Louist hívja.
-         Csak viccelek – csókol meg nevetve, majd kibújik mellőlem az ágyból és öltözni kezd.
-         Ugye tudod, hogy a Jades téma még nincs lezárva? – nézek rá kérdőn, miközben elindulok kávét főzni.
-         Sajnos tudom – bújik hozzám hátulról és egy puszit nyom az arcomra. – Ma is dolgozol? – kérdezi halkan, mire bólogatni kezdek.
-         Muszáj – mosolygok rá.
-         Hülyeség – legyint miközben figyeli, hogyan lapátolom a cukrot a bögrébe, aztán rágyújt egy cigire és dobolni kezd a lábával. – Nem kéne abba a lebujba robotolnod, ahogy itt sem kéne élned – néz rám.
-         Szeretek Dawnnál dolgozni és szeretek itt lakni – magyarázom mosolyogva. Nem értem miért nem érti meg senki, hogy nekem nem robotolás, hogy éjjelente koktélokat keverek és az sem tölt el rettegéssel, hogy ide jövök haza.
-         Ez egy patkánytanya – morog Alex. – Nálam is lakhatnál és lakbért se kéne fizetned – próbál megint meggyőzni, de ő is tudja, hogy esélytelen. – A szomszédod transzvesztita, a fölötted lakó egy prosti, a házmester meg egy agresszív kurvapecér.
-         De legalább sose unatkozom - kacagok miközben elé rakom a koffeint.
-         Sosem fogom megérteni a nőket. Azt hiszem ezért múlatom az időm néha pasikkal. Velük minden annyival könnyebb – forgatja a szemeit, míg az ölébe mászok és az arcát puszilgatom.
-         De nem tudnál kihívások nélkül élni – suttogom a fülébe, mire elmosolyodik.
-         Na igen és egy pasi se készít ilyen jó kávét – simít végig a combomon, amitől azonnal megborzongok. – Tudod, hogy nagyon bírlak? – néz komolyan a szemembe én meg ismét elveszek az óceánszínű íriszekben.
-         Én is téged – csókolom meg kábán, amit szenvedélyesen viszonoz, aztán lehajtja a maradék kávéját, velem együtt feláll, majd visszaültet a székre, egy újabb csókot nyom a számra és távozik egy ígérettel, hogy este benéz a bárba.
Amint kilép az ajtón elfog egy furcsa érzés. Úgy érzem magányos vagyok nélküle, pedig talán még csak most lépett ki a kapun. A pillantásom hirtelen az ujjamon lévő gyűrűre téved és rájövök, hogy nem Alex az orvosság a bajomra, hanem Niko. Ő hiányzik igazán és nem a kisördög. Jó volna tudni, hogy mi van vele, hogy jól van-e vagy egyáltalán csak hallani a hangját. Igen, már annyival is beérném, hogy halljam a mély rekedt hangot, pedig tudom, hogy lehetséges, hogy soha többé nem fog a fülembe suttogni, még telefonon keresztül se. Mégis bízom benne valahol mélyen, hogy egyszer még újra látom, megölelhetem és magamba szívhatom az illatát. Nem tudom miért, de nem tudok tőle szabadulni.
Alex persze ha mellettem van elfeledteti velem, de amint elválunk, visszasüppedek a sötétségbe, amit Niko elhagyása okoz mindig.
Persze azzal nem számolok, hogy pittyegni kezd a telefonom, jelezve, hogy üzenetem érkezett.

Az őrjítő fejfájást kedves ismerősként üdvözlöm, mikor kinyitom a szemem. Halvány lila dunsztom sincs arról, hogy mennyi az idő és elsőre azt se tudnám megmondani hol vagyok. Aztán hirtelen bekúsznak az emlékek, a tegnapi lány, a taxi és az, hogy a Leenaval közös lakásomba hozattam magam, majd ismét sikerült magam taccsra tenni a kádba. Persze azt már nem tudnám megmondani, hogy hogyan jutottam el az ágyig, de ebben a percben nem is számít. Ég a gyomrom, a tegnap elfogyasztott alkoholtól savanyú a szám, a tagjaim pedig olyan nehéznek érzem, mintha folyékony ólomba lettek volna mártva. De csak pár percig szenvedek, elvégre nem tölthetem ágyba az egész napot és főleg nem józanon. Az első utam a fürdőbe vezet, ahol beállok a zuhany alá és hideg vizet folyatok az arcomra, hátha jobb lesz. Az egész testem lúdbőrözik a jeges áradat alatt, de sokat segít a másnaposságomon. Mikor kiszállok, egészen embernek érzem maga, még úgy is, hogy a tükörképem egy zombit mutat. Finoman fogalmazva is, úgy nézek ki, mint egy hulla, a régen eltávozott, már-már mumifikálódott fajtából. Életemben nem voltam talán még ilyen sápadt és a szemeim alatt se voltak ezer éve ilyen vastag fekete karikák. A látványt még rémisztőbbé teszi a lila szám, amit a hideg zuhanynak köszönhetek, a kiálló csontjaimról meg már ne is beszéljünk. Elhúzom a szám, a derekam köré tekerek egy törölközőt, összefogom a gubancos hajam, amit már tényleg ideje lenne rendbe szedni, hisz eléggé megnőtt és a csomókat még egy fodrász se tudná valószínűleg kibogozni, aztán fogat mosok. Eljátszom a gondolattal, hogy megszabadulok az arcomon sötétlő lassan egy hetes szőrtől, de nem érzek magamban energiát erre és mélyen félek attól, hogy ha penge kerülne a kezembe, nem az arcom nyúznám meg vele, sokkal inkább az ereimet vágnám fel elkeseredettségemben. Túlságosan hiányzik Lia és a hiánya okozza ezt a letargiát. A legszörnyűbb az, hogy a külsőm ugyan szörnyű, de belülről még rosszabb állapotban vagyok.
Utolsó reményem a kávé, de persze minden számításom áthúzzák az égiek, amikor kicsoszogva a fürdőből, megérzem a tai kaja illatát, majd a konyhába lépve megpillantom Leenat, aki mosolyogva perdül elém, mikor meglát és egy gyors csókot nyom a számra.
-         Jó reggelt – suttogja. – Ülj le, ott a kávé és mindjárt kész az ebéd – simogatja meg az arcom gyengéden én meg sokkosan meredek a tornádóként keringő nőre.
-         Te… te mi… te mit keresel itt? – dadogom. Az agyam még nem teljesen dolgozta fel az információt, miszerint visszatért.
-         Tudtommal még itt lakom veled – vágja rá, de nem néz rám, minden figyelmét a rotyogó étel felé fordítja. – A ruhapróbával végeztünk nem volt miért Párizsban maradnom, így visszatértem hozzád. Airát is látni akarom és van itthon egy meghallgatásom – mondja és be nem áll a szája. Mosolyt csal az arcomra fecsegése, végre nem vagyok egyedül. Letelepedek a székre, rágyújtok egy cigire és felemelem az újságról a kávésbögrém, ami azzal a lendülettel majdnem ki is csúszik a kezemből. A bulvárlap címlapján ott virít az arcom. Ezzel még nem is lenne semmi baj, ha egy ismerős zöldeskék színű szempár nem villanna meg a képen. Mindkét kezem megremeg, a gyomrom pedig görcsbe áll. Lehetetlen, hogy Leena nem vette észre a hatalmas betűkkel szedett szalagcímet. Hol a képre meredek, hol rá, de ő még mindig beszél. Az esküvő előkészületekről magyaráz valamit lelkesen, az én fejemben viszont teljes kavar van. Megint.
-         Leena – köszörülöm meg a torkom, ezzel belé fagyasztva a szót.
-         Mondjad édes – mosolyog rám, aztán észreveszi, hogy a Liával közös képünket bámulom. – Jah, hogy az… - préseli csíkká a száját, aztán leteszi a fakanalat és lekapcsolja a gázt. Lassan lép mögém, az állát a vállamra támasztja. – Jól nézel ki azon a képen – simít végig a hasamon, miközben a fülembe suttog.
-         Leena – sóhajtok nagyot, mire azonnal a szám elé csúsztatja a mutatóujját és mélyen a szemembe néz.
-         Lefeküdtél vele megint. Tudom. Nem kell magyarázkodnod. Ha nem az újság árul el, hát megteszi a tested – tapasztja az ajkát a nyakamon lévő, lassan halványodó lilás folthoz, ahol egyértelműen ki lett szívva a bőröm és egy apró puszit nyom rá. De nem áll meg ennyinél, finoman végigsimít a már-már épphogy látszódó sebes számon, aztán a körmeit a derekam két oldalán lévő karmolásnyomhoz illeszti és finoman végigkarcolja a piros csíkokat, mintha ő jelölt volna meg. Ugyan ezt eljátssza, a hátamon és vállamon lévő foltokkal. – Tüzes ribanc – susogja minden „sérülésem” szemrevételezése után. – Te pedig azt szereted – fúrja a pillantását az enyémbe. – Megbocsátok – csókol meg gyengéden, mire megint elfelejtek levegőt venni. Mikor elengedi a nyelve a nyelvem, megfogom a kezét és a mellettem lévő székre húzom.
-         Én hívtam ide – vallom be őszintén, lesütött szemmel a bűnöm. Nem akarom, hogy Liára haragudjon, hisz ez az egész az én hibám. Csak az enyém. Ha megmaradt volna egy éjszakás kalandnak most minden más lenne. Ha nem hajkurásztam volna, nem kötődnék hozzá, nem szerettem volna bele.
-         Tisztában vagyok vele – nyúl Leena az állam alá. – De, mint mondtam megbocsátok.
-         Hogy-hogy nem őrjöngsz? – nézek rá értetlenül, mire mosolyogni kezd.
-         Volna értelme kedvesem? – néz a szemembe, mire leesik az állam. – Megtörtént. Idehívtad, lefeküdtél vele, de már nincs itt. Megértem miért kellett. Én nem voltam itt, nem gondoskodtam rólad, kellett valaki, aki szeretget. Ő eljött hozzád. Nincs semmi baj. Niko, itt vagy, ő pedig elment. Mindig elmegy, én pedig míg csak élek haza fogok térni hozzád. Ezt más nem adja meg neked édes – kulcsolja össze az ujjainkat. – Csak én szeretlek ennyire. Nem félek tőle Niko, nem féltem tőle a szerelmünket. Nem több egy ribancnál, aki repül ha hívod, de menekül, ha kimutatod a fogad fehérjét. Ő sosem fogja ezt az oldalad is elviselni. Erre csak én vagyok képes és ezt te is nagyon jól tudod. Ha lecserélnél rá… Nos igen, ha megtennéd, te is tudod, hogy ideig óráig melletted lenne, aztán kidobna és te egyedül maradnál. Márpedig ha van valami amitől rettegsz, az a magány kicsim. Más nem tudna úgy szeretni, ahogy én, éppen ezért megbocsátok. Tudom, hogy azt hiszed szerelmes vagy belé – bök megvetően a kép felé, az állával. – De ez nem igaz. Nem véletlenül ülsz itt és fogod a kezem. Két hét múlva pedig összeházasodunk. Megcsalhatsz ezerszer, de akkor is szeretni foglak. Összetartozunk az első perctől, ezt pedig senki nem dúlhatja fel – suttogja, mire megrökönyödve pislogok rá. A baj, hogy igaza van. Minden kiejtett szó igaz.
-         Én… - veszek nagy levegőt, de egy csókkal belém folytja a szót szerencsére. Fogalmam sincs mit is mondhatnék neki.
-         Csss… - válik el tőlem vigyorogva, aztán hirtelen komor lesz az arca. – Egy valamit azért tudni akarok – simít végig az arccsontomon. – Mit tett veled, ami miatt így nézel ki? – kérdezi halkan, az egyik kezével az arcom, a másik kezével pedig a kiálló bordáim simogatva.
-         Nem ő tette – csóválom meg a fejem és lesütöm a szemem. – Ezt én tettem magammal, mert… - csuklik el a hangom.
-         Féltél – nyúl az állam alá, így kényszerítve, hogy a szemébe nézzek, amiből őrült szerelem árad felém, nekem pedig lelkiismeret furdalásom van, mert nem tudom most viszonozni ezt a hatalmas szerelmet, ami miatt még mindig kitart mellettem, amiért még mindig mellettem áll. Megint rádöbbenek, hogy az összes hibája ellenére, még mindig ő az egyetlen nő az anyámon kívül, aki úgy ismer mint a tenyerét. Olvas a szememből.
-         Féltem – bólintok és lehunyom a szemeim szorosan, mert érzem, hogy el fogom magam bőgni akár egy taknyos kölyök. – Nem érdemellek meg – fúrom az arcom a nyakába, miután az ölembe húztam és olyan erővel szorítom a derekát, mint talán még soha. Komolyan gondolom, hogy nem érdemlem meg a szeretetét, a bocsánatát. Szörnyen bánok vele, már több mint egy éve, én taszítom más karjaiba és én generálom a vitáinkat. És ha Lia megkér… Igen, akkor gondolkodás nélkül elhagytam volna. Őt, aki vigyáz rám, aki minden szar ellenére tényleg hazatér hozzám.
-         Nincs mitől félned. Itt vagyok és vigyázok rád. Vigyázok a szívedre – puszilgatja a hajam, miközben a hátam simogatja.
Nem bírom tovább visszatartani. Egyetlen könnycsepp végigcsorog az arcomon. Túl sok ez nekem. Összetörtnek érzem magam, hiányzik Lia, de bűntudatom is van azért, mert így érzek. Eszembe jut minden kósza gondolat, a magamban tett biztos kijelentés, miszerint, nem akarok gyereket Leenatól. Megelevenedik előttem a jelenet, amikor szinte könyörögtem Liának, hogy ne menjen el és adjon a kezembe egy okot, hogy ne vegyem feleségül, az ölemben ülő nőt, akinek a szerelme fejbevágóan hat rám. Összeszorul a szívem, de nem csak a szívem. A tüdőm is. Megint nem kapok levegőt, hörögni kezdek és fuldokolni. Aztán elsötétül a világ.

Az elsötétített szobában csak a telefonomon kijelzője világít, amit percek óta bámulok. Az pár szó az elmémbe égett, de mégis újra és újra elolvasom, a feladó nevével együtt.
A válságstáb pár órája összegyűlt, aminek az lett az eredménye, hogy mindenki a szőnyegen hever, most már eléggé illuminált állapotban. A fű szagot vágni lehetne Conor hotelszobájában, de ez per pillanat senkit sem zavar.
-         Khm.. szerintem vissza kéne írnod neki – szólal meg Jade a plafont bámulva, miközben újabb cigire gyújt rá.
-         Szerintem meg marhára nem – mordul fel Yv. – Mindig csak szenvedést okoz neki – fordul Jade felé, amit inkább csak érzékelek, mivel a feje az ölemben hever, de nem látok semmit, csak Niko nevét.
-         De így sose jutnak egyről a kettőre – köszörüli meg Launo a torkát.
-         És mi van ha nem is kell? – szól bele Conor a beszélgetésbe.
-         Már hogyne kéne – szisszen fel Jade. – Nézz meg engem és Alexet. Szeretem, de mivel nem vallom be neki, így nem vagyok más csak az egyes számú groupie… Na nem mintha több lennék ha elmondanám – szisszen fel, mire órák óta először mosolyra húzom a szám.
-         Ő is szeret – szólalok meg rekedt hangon.
-         Mi van? – hallok meg négy hitetlenkedő, megbotránkozott hangot, négy irányból.
-         Azt mondtam, hogy Alex szerelmes Jadebe, ahogy Jade is Alexbe, szóval ezt csak ti komplikáljátok túl. Ha őszinték lennétek már ezer éve csak egymással dugnátok, sőt az is lehet, hogy a gyönyörű kis ujjadon szivi már ott pihenne egy gyémántgyűrű, a hasadban meg egy újabb kis óceánszemű, hosszú szempillájú pokolfajzat rugdalózna – suttogom, de nem veszem le az üzenetről a szemem.
-         Ezt meg honnan veszed? – kúszik mellém Jade és kicsavarja a kezemből a mobilom, hogy rá figyeljek, amit persze egy nagyon ronda pillantással jutalmazok.
-         Ő mondta  tegnap reggel, de most add vissza -  nyúlok a készülék felé, ami a tenyerembe landol, megvilágítva Jade döbbent arcát. Azt hiszem leállt a rendszere, de ezzel most nem tudok foglalkozni. Lassan huszonnégy órája egy kérdés foglalkoztat. Válaszoljak-e a kurta üzenetre vagy ne.
-         Na vissza az eredeti témához, míg Jade feldolgozza, hogy lehet egy fiúkat is kefélő, narkós férje – nevet fel Conor, mire Jade azonnal hozzávág egy párnát.
-         Kussolj Reynolds – morog rá, de Conor csak nevet és nevet, aztán nagyon lassan elcsitul.
-         Mit is írt pontosan Niko? – hallom meg Launo halk hangját.
-         Kimondhatatlanul hiányzol, pont, nem tudok élni nélküled, pont – suttogom csukott szemmel. Fáradtnak érzem magam. Egész éjjel dolgoztam, most pedig itt ülök a barátaimmal, whiskyt kortyolgatva, rajta merengve és a hülye üzenetén, ami mindent felkavart megint. Szívem szerint azonnal visszaírtam volna neki, sőt… nem is. Sokkal inkább visszarepültem volna Helsinkibe, hogy térden állva könyörögjek neki, hagyja el a menyasszonyát és szeressen csak engem, mert én is szeretem őt.  De ez lett volna a leghülyébb lépés. Megaláztam volna magam, szerelmes kis pincsiként ugrottam volna ismét és amúgy is… Őrültség. Ez nekünk nem megy, ezerszer megbeszéltük és be is bizonyítottuk egymásnak. Képtelenek vagyunk nem fájdalmat okozni a másiknak. De akkor mi a helyes lépés? Elfelejteni? Egy ilyen édes üzenetet, egy ilyen gyönyörű vallomást, kitörölni és szemet hunyni felette, mintha soha nem is történt volna semmi? Mintha nem tudnám mit jelent ez a két mondat? Képtelen vagyok nem tudomást venni róla, hiszen, szeretem.
-         Ez szar ügy – közli Launo halkan, mire keserű kacaj tör fel a torkomból.
-         Az – értek vele egyet.